avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda contraventionala de 500lei pentru o fapta ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda contraventionala de 500lei pentru o fapta reclamata de vecinul meu, desi nu eram acasa la acea data.

Buna ziua. Am primit ieri un proces verbal cu amenda contraventionala de 500 lei pentru comiterea faptelor prevazute de art 2, pct 4 Legea 61/1991 si sanctionate de art 3 lit "a" Legea 61/1991 - R, incheiat cu data de 03.08.2017, , dupa ce un vecin ar fi sunat la 112 la ora 21:55 si a reclamat ca in urma unei altercatii verbale, as fi pulverizat spray iritant lacrimogen asupra acestuia, astfel afectand si confortul celorlalti locatari. Mentionez ca la data si ora respectiva nu eram acasa si am cel putin 3 martori care pot sustine acest lucru.
Intentionez sa contest acest proces verbal in instanta si as dori sa stiu daca este suficient sa mentionez ca nu aveam cum sa fac cele reclamate de vecin nefiind acasa, sau trebuie sa invoc anumite articole, legi?
Nu a venit nimeni de la politie sa imi ia vreo declaratie, nici nu specifica nimic altceva in procesul verbal decat ca vecinul a declarat toate aceste lucruri si se pare ca a fost suficient ca politia sa aplice amenda maxima.

Ce incerc sa aflu de fapt.
- Cum pot formula plangerea impotriva procesului verbal de constatare din moment ce nu eram acasa la acea ora si data?
- Pot formula in aceeasi instanta impotriva vecinului plangere pentru declaratii false?

Va multumesc mult pentru orice sfat ajutator.
Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 11 August 2017
adrian_adri, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 16:10, 11 August 2017
Daca apreciati ca fapta constatata si consemnata in sarcina dv nu este temeinica si daca la ora si data consemnate in PV contraventie aveti martori ca va aflati in alta locatie,aveti dreptul sa formulti plangere contraventionala la judecatoria rsponsabila in termen de 15 zile de la comunicarea documentului
In plangere subliniati ca nu sunteti autorul faptelor de care sunteti acuzat ,mai mult nominalizati martorii care pot sustine ca la ora si data consemnata in PV va aflati in alta locatie
Succes !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala jamaica2010 jamaica2010 Buna ziua, in urma cu aproximativ o luna, intr-un local mic de la tara, un vecin a inceput sa ma ameninte, sa-mi aduca injurii, etc. M-a provocat pana am ... (vezi toată discuția)
Proces-verbal de contraventie marius_mitr marius_mitr buna as putea sa contest un proces-verbal de contraventie pentru oprire interzisa daca politistul comunitar si-a trecut in PV doar numele si prenumele fara a ... (vezi toată discuția)
Caza vatamare corporala comaneugen comaneugen Intr-o cearta cu vecinul de sus, am folosit spray paralizant. Acesta a chemat politia. Politia a venit la mine la usa si mi-a dat amenda pentru perturbarea ... (vezi toată discuția)