avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere contraventionala

Buna ziua,
in urma cu aproximativ o luna, intr-un local mic de la tara, un vecin a inceput sa ma ameninte, sa-mi aduca injurii, etc. M-a provocat pana am ripostat la randul meu verbal. Acesta a facut plangere la politie cum ca l-as fi injurat si amenintat fara nici un motiv. Politia a chemat martori, care au confirmat in mare cele spuse de mine, iar agentul de politie a hotarat sa ne amendeze cu cate 200 de lei, pe mine si pe reclamant, pentru indignarea pesoanelor din jur etc. Daca fac contestatie, am ceva sanse sa nu mai platesc amenda respectiva? mentionez ca pe procesul cu amenda am specificat ca masura luata de politist este exagerata!
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 23 Februarie 2012
jamaica2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: jamaica2010 , utilizator 11:06, 23 Februarie 2012
Temeiul invocat de catre dvs respectiv indignarea persoanelor din jur,nu are corespoindenta ca si contraventie
Concret care este temeiul legal consemnat in PV pentru care vi s-a aplicat sanctiune?
Teoretic in termen de 15 zile de la comunicare ,daca aveti probe indubitabile in favoarea dvs aveti dreptul sa formulati plangere contraventionala impotriva PV la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constatata si consemnata contraventia

art. 3 punctul 1 din legea 61/1991
art 4 alineat 1 litera b lrgea 61/1991
probele ar fi ca am fost provocat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda pt. insulta mpusa mpusa Buna seara, Apelez la dvs. deoarece nu am pregatirea in acest domeniu. De vreo 2-3 ani am probleme cu o vecina vaduva si singura, care face tot posibilul sa ... (vezi toată discuția)
Amenda abuziva aplicata unui minor camelianedelcu camelianedelcu in urma unei postari pe internet a unor afirmatii vizavi de gestul imoral al unei colege fiul meu a fost reclamat la politie de catre mama acesteia .fara prea ... (vezi toată discuția)
Sunt amenintat cu judecata ionut2994 ionut2994 Intr-o seara sa intamplat sa am o altercatie cu un anume domn insa in final nu sa intamplat nimic pentru ca acesta a fugit.a doua zi respectivul sa dus la ... (vezi toată discuția)