Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia copilului

Buna ziua,ma numesc Caradeanu Maria astazi am fost sa depun actele ptr custodia copilului meu , si am intrebat cam cat ar dura procesul avand in vedere ca eu si tatal copilului nu am fost casstoriti legal si nu vreau decat custodia copilului si domiciliul fie la mine si mi sa spus ca prima infatisare o sa aive loc pe la sfarsitul lui septembrie ,sau chiar in octombrie, am mai mentionat de ordonanta presedintiala ptr solutionarea mai rapida a procesului si o Doamna Avocat mia spus ca nu o sa ma ajute prea mult.Este normal? Va rog ce sa fac sa ma sfatuiesc cu altcineva? Vreau sa se rezolve mai repede
Doamna Liliana Gradinaru da am avocat,copilul are 4 anisori,eu am plecat impreuna cu el de la domiciliul unde locuiam cu concubinul insa el a venit si la luat promitand ca o sa il aduca peste cateva zile dar acum imi spune ca nu vrea sa il mai aduca,deaceea vreau aceasta ordonanta presedintiala sa se solutioneze mai repede cazul si copilul sa fie langa mine avand in vedere ca tatal lui nu are nici un venit si nici parinti acestuia in plus copilul este foarte atasat sufleteste de mine ca mama a lui.Concubinul se foloseste de copil ptr a.mi face rau emotional si reuseste sunt distrusa fara copilul meu.
Odata ce copilul e la tata, ordonanta nu va va ajuta prea mult, legile de punere in executare necesitand f mult timp si proceduri complicate. Avocatul trebuia sa va fi spus asta, deja.
Ultima modificare: Miercuri, 16 August 2017
asaofi, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca copilul este la tata se impune ordonanta mai mult ca oricand.
Altfel poate astepta cativa ani pana sa poata incerca sa puna in executare hotararea judecatoreasca.
Ordonanta se impune in astfel de cazuri pentru a schimba situatia existenta.
pentru a schimba situatia existenta.

Mai ales ca locuinta era de fapt, la mama.
In astfel de cazuri se trece sigur de faza admisibilitatii pentru ca insasi interesul superior al minorului reclama necesitatea unui proces pe ordonanta, urgenta fiind evidenta.
Varsta copilului conteaza enorm pentru ca la varste fragede acestia sunt atasati de mama.

Si imprejurarea de fapt ca exista neintelegeri grave intre parinti rezulta neechivoc.
Ultima modificare: Joi, 17 August 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Am o problema in legatura cu divortul gynutza_sweet gynutza_sweet sunt casatorita si am o fetita in varsta de 2 ani,nu ma mai inteleg cu sotul si il banuiesc de adulter. nu stiu ce sa fac,daca plec de la el si iau fetita cu ... (vezi toată discuția)
Sechestrarea copilului meu de catre bunica paterna oana_elly18 oana_elly18 ce pot face sa o pot acuza pe bunica paterna a fiului meu minor, in varsta de 3 ani si 5 luni, de sechestrarea copilului meu, avand in vedere ca eu si tatal ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala pt desfacerea casatoriei AncaZT AncaZT Buna ziua. Ma gasesc in urmatoarea situatie. Sunt in proces clasic de divort si custodie cu fostul meu sot, care initial din motive diverse a tot suferit ... (vezi toată discuția)