avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sechestrarea copilului meu de catre bunica paterna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sechestrarea copilului meu de catre bunica paterna

ce pot face sa o pot acuza pe bunica paterna a fiului meu minor, in varsta de 3 ani si 5 luni, de sechestrarea copilului meu, avand in vedere ca eu si tatal copilului suntem in divort si el l-a luat si l-a dus la parintii lui in alt oras......eu si el locuind si lucrand in capitala, iar acesta a dat ordin mamei lui sa nu ma lase sa imi vad sau sa iau legatura cu copilul in nici un fel.....iar cand am fost la gradinita la care l-a inscris bunica paterna mi-au inchis usile si se ferecasera inauntru ca sa nu pot intra acolo sa il vad.... spunandu-mi ca au primit ordin de la bunica paterna sa nu intru sa imi vad copilul....chiar nu mai stiu ce sa fac imi vreau copilul aproape iar acesti oameni ma tin la distanta de el....Am facut plangeri peste tot si nimeni nu ma ia in seama..... La DGASPC de judet primaria din Localitatea unde este copilul la politia bucuresti si cea din localitatea unde este copilul......absolut nimeni nu ma baga in seama.....
Daca ati deschis deja procesul de divort si incredintare minor, deschideti inca unul pe cale de ordonanta presedintiala pentru incredintare minor, acesta se judeca rapid si asa, daca intruniti conditiile, castigati dispunerea locuintei minorului cu dumneavoastra.
Legea prevede clar că toate instituţiile care au tangenţă cu minorii sunt obligate să ofere informaţii ambilor părinţi.Puteţi reclama educatoarele de la grădiniţă la Inspectoratul şcolar.

"LEGE 257 /2013


pentru modificarea şi completarea Legii nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului

20. La articolul 31, după alineatul (2) se introduc cinci noi alineate, alineatele (2^1),-(2^5), cu următorul cuprins:

(2^3) Ambii părinţi, indiferent dacă exercită sau nu autoritatea părintească, au dreptul de a solicita şi de a primi informaţii despre copil, din partea unităţilor şcolare, unităţilor sanitare sau a oricăror altor instituţii ce intră în contact cu copilul."
ordonanta presedintiala este deja facuta in intampinarea la intampinarea sa si inca nu s-a dat nici un termen... ceva mai rapid de atat nu exista?? .....cu minunata bunica cum ramane??....care nu imi permite sa il vad?
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
oana_elly18, utilizator
Cererea de ordonanta presedintiala trebuia introdusa separat, nu in dosarul de divort. Se constituie un nou dosar.
Ultima modificare: Marți, 4 Noiembrie 2014
Andreea Murgu, Avocat
Nu mai faceti plangeri si acuzari ca nu rezolvati mare lucru. Mergeti la un mediator si incercati sa ajungeti la o intelegere cu tatal minorului cu privire la copil si desigur si cu alte lucruri care le considerati importante.

Alte discuții în legătură

Divort ci minor- neintelegeri intre parinti ElianaS ElianaS Buna seara!Am un var care este in divort,au un copil impreuna,insa nu se inteleg asupra custodiei minorului,acesta avand 6 ani!Fosta sotie nu il lasa pe varul ... (vezi toată discuția)
Privare minor nykolaa nykolaa Bună seara am.o problema legata cu fosta concubina nu mă lasă să îmi văd copilul la telefon nu îmi răspunde sa știu ce face copilul specific ca ... (vezi toată discuția)
Drept la copil - concubinul mi-a luat fetita giulya93 giulya93 buna ziua am si eu o problema.am o fetita de 3 ani si eu cu tatal ei neam despartit eu nu am serviciu si nici el nu are dar munceste in strainatate dar nu cu ... (vezi toată discuția)