avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... CM cod 03 accident de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

CM cod 03 accident de munca

Buna dimineata!
As dori sa ma lamuriti si pe mine cu privire la urmatoarea situatie:
in urma unui accident de munca salariatului in cauza i s-a eliberat certificat de CM cu cod 03, ce trebuie sa fac in aceasta situatie si unde trebuie vizat acest certificat?mentionez faptul ca am anuntat ITM, dar am inteles ca trebuie sa merg la casa de pensii in calitate de asigurator, dar nu stiu cu ce acte, daca trebuie mers si la DSP, nu stiu, va rog poate ma puteti lamuri.
multumesc!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 20:22, 28 August 2017
Bună ziua!

Evenimentul care a generat respectivul certificat de concediu medical trebuie cercetat de către o comisie internă numită de către angajator în termen de 10 zile de la producerea acestuia. După ce se face cercetarea, se depune dosarul la ITM în raza căruia a avut loc evenimentul și dacă acesta este avizat ca accident de muncă, după revenirea la muncă a victimei se depun certificatele de concediu medical la Casa de Pensii.
pai eu consider ca nu le pot plati fara aceasta viza, va rog sa imi explicati mai clar.Mentionez ca evenimentul a fost cercetat intern de catre o comisie numita de angajator, din declaratia scrisa a celei in cauza, aflata la dosarul de cercetare interna, reiese ca este vinovata 100% .
Ultima modificare: Marți, 22 August 2017
buiavasi, utilizator
Dosarul de cercetare a evenimentului produs se avizeaza de catre ITM. Daca se obtine avizul de incadrare a evenimentului produs ca accident de munca, angajatorul intocmeste formularul FIAM de inregistrare AM. Accidentatul primeste un exemplar din PC de cercetare AM si un exemplar din FIAM.
Prin grija angajatorului certificatele medicale se depun la casa de pensii prin care se face plata concediilor medicale din Fondul unic national pentru AM si BP la care cotizeaza obligatoriu toti angajatorii conform prevederilor Legii nr.346/ 2002 republicata in 2009, privind asigurarea pentru AM si BP.
cand se face plata acestui CM/ dupa ce a fost avizat dosarul ca AM de ITM?cand se depun CM la casa de pensii, CM, cand revine angajatul la serviciu, avand in vedere faptul ca acesta poate sta in CM o perioada mai lunga, la sfarsitul acestei perioade?nu inteleg
Plata concediilor medicale se face dupa intocmirea formularului FIAM de catre angajator si depunerea acestuia la asiguratorul pentru AM si BP - casa de pensii.
Concediile medicale se depun la angajator, lunar, dupa emiterea acestora de catre medic. Angajatorul are obligatia legala de a introduce la plata concediile medicale, la casa de pensii.

Alte discuții în legătură

Accident de munca Szocscs Szocscs Buna ziua. Daca lucrez de 2 luni la o firma ( inainte a fost intrerupt asigurarea) si am suferit un accident de lucru, am derept la indemnizare? (vezi toată discuția)
Accident de munca chivletz chivletz Buna Ziua ! Am avut un accident de munca anuntat , am fost la spital si mi a dat medical 5 zile acum din ce mi a zis asistenta ca sa imi pot ridica medicalu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier(accident de munca) IIULIU IIULIU Buna Va rog sa-mi spuneti ce drepturi am in situatia urmatoare:ma intorceam cu masina(eram pasager) spre casa dintr-o alta localitate unde am fost intr-o ... (vezi toată discuția)