avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu maternitate si CCC PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu maternitate si CCC PFA

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu câteva informații. Nu am reusit sa gasesc raspunsul nicăieri, iar cei de la CAS nu mi-au raspuns deloc...

Am PFA din 2013, inițial a fost cu impozitare la norma de venit, iar din 2017 am trecut la impozitare in sistem real. Începând cu septembrie voi încheia contract pentru contribuția de 0.85% pentru concedii medicale.

Sunt însărcinată, urmând să intru in concediu prenatal din 15 decembrie, iar apoi CCC. La sfârșitul lunii septembrie mi se încheie contractul cu actualul client, deci ultima factura va fi emisă pentru luna septembrie.

Începând cu luna octombrie nu voi mai avea activitate pe PFA, urmând doar sa încasez factura aferentă lunii septembrie.

Rugămintea este sa ma ajutati sa clarific următoarele;

1. Dacă suspend PFA in octombrie (sau noiembrie, după încasarea ultimei facturi) si depun documentele pentru regularizare la ANAF, mai este necesar să plătesc impozit si taxe pentru trimestru 4, conf decizie de impunere de la începutul acestui an?

2. Dacă am activitate suspendată din octombrie/noiembrie, mai pot obține concediu maternal incepand cu 15 decembrie? (Am citit o discuție pe forum unde se menționa că nu se acordă daca nu a existat activitate în luna/lunile anterioare)

3. Este posibil sa obtin concediu medical (înainte de cel maternal) daca am activitatea suspendată?

4. Pentru calculul concediului maternal se iau in calcul si lunile fara venituri? (Ex. Cele 6 luni anterioare, inclusiv 2 fara venituri? Sau doar cele 6 până la suspendarea activității?)

5. Pentru obținerea concediului maternal si a indemnizatiei pentru CCC trebuie sa continui sa plătesc lunar cei 0.85%, sau se plătesc doar până când intru in concediu?

Multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Activitate pfa in perioada de concediu prenatal si calcul indemnizatie ccc AdnanaI AdnanaI Buna seara, desi am citit toate postarile gasite pe forumul dvs. cu privire la acest subiect tot mai am cateva nelamuriri si sper sa ma puteti ajuta in ... (vezi toată discuția)
Concediu de crestere copil calculat din salariu, somaj, pfa Ilinca23 Ilinca23 Buna ziua, Data probabila a nasterii este 30 noiembrie. Ultima zi de preaviz de la ultimul loc de munca a fost 4 ianuarie 2013. Acordare somaj ... (vezi toată discuția)
Pfa, risc maternal, imposibilitate obtinere concediu medical, calcul ccc nebv nebv Buna seara, ma aflu intr-o situatie mai ciudata, poate ma poate sfatui cineva cum as putea face ce mai bun din ea, situatia :-) Activez ca PFA din 2014 ... (vezi toată discuția)