avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis de conducere

Buna seara! Pe data de 19 nov 2016, mi-a fost retinut permisul pt viteza, respectiv 102 km/h in localitate. Am facut contestatie, in urma careia mi s-a respins plangerea, iar la inceputul lunii mai am predat permisul la unitatea de politie. Am dat testul de 15 intrebari, iar perioada de suspendare s-a micsorat la 30 de zile.
Au trecut 30 de zile, toate bune si la locul lor, pana pe data de 18 august, cand am fost surprins de organele de politie, efectuand manevra de depasire pe linie continua, desi nu stiu ce rost avea pe portiunea respectiva de drum, intrucat nu se apropia nicio intersectie, nicio curba, nimic, dar asta e alta poveste. Mi-au retinut permisul, agentul de politie spunandu-mi ca pentru 30 de zile. Din ce stiam si dupa ce am mai citit din codul rutier in cazul in care in 6 luni de la data restituirii permisului savarsesti din nou o fapta prevazuta la art 100 al. 3 blabla, pedeapsa se majoreaza cu inca 30 de zile.
Intrebarea mea este, trebuie sa primesc o hartie de la politie cum ca mi se majoreaza pedeapsa cu inca 30 de zile sau pur si simplu merg la politie dupa ce trec 30 de zile si acolo o sa mi se aduca la cunostinta ca, avand in vedere cazierul rutier, o sa mi se majoreze pedeapsa cu inca 30 de zile?
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 27 August 2017
Away1722, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 11:07, 31 August 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Ok, multumesc frumos!
Ok, multumesc frumos!
OUG 195/2002 Articolul 103 art 2 si 3
(2) In cazul in care conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai savarseste, intr-un interval de 6 luni de la data restituirii permisului de conducere, din nou o noua fapta prevazuta la art. 100 alin. (3) , art. 101 alin. (3) si art. 102 alin. (3) , perioada de suspendare se majoreaza cu inca 30 de zile.
(3) In cazurile prevazute la alin. (1) si (2) hotararea de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce se comunica titularului de catre serviciul politiei rutiere, care are in evidenta contravenientul, in termen de 10 zile de la data constatarii ultimei contraventii.

OUG 195/2002 Articolul 100 art (3) lit e Constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni si cu aplicarea sanctiunii contraventionale complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru o perioada de 30 de zile savarsirea de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai a urmatoarelor fapte:
e) nerespectarea regulilor privind depasirea;

Deci aveti dreptate.
Perioada de suspendare se va prelungi cu inca 30 zile si acest lucru va va fi comunicat in termen de 10 zile de la data constatarii ultimei contraventii conform OUG 195/2002 Articolul 103 art 3.
Ultima modificare: Marți, 29 August 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Au trecut deja 12 zile si nu am primit nimic. Este posibil sa fi scapat doar cu o luna?

Alte discuții în legătură

Confirmare renuntare la up Lary25 Lary25 Buna ziua, acum un an de zile am fost prins conducand fara dreptul de a conduce un autovehicul ( fapta s-a intamplat fix intre 2 prelungirii). Mi s-a intocmit ... (vezi toată discuția)
Prelungire suspendare permis cu 30 zile catalinpetrovanion catalinpetrovanion Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru 30 zile pentru acumulare puncte.Am primit scrisoare de la politie acasa ca sa ma duc sa il predau in maxim 5 ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de 2 ori, contraventii diferite Heresciug G. Heresciug G. Buna seara, Am cateva intrebari legate de prelungirea perioadei de suspendare auto, cat si redobandirea permisului. Acum 4 luni mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)