avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CLAUZA PENALA IN CONTRACT DE MUNCA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CLAUZA PENALA IN CONTRACT DE MUNCA

Firma ma trimite la un curs, dar trebuie sa semnez un act aditional la contractul de munca care spune asa: “obligatia de fidelitate fata de angajator in executarea sarcinilor de serviciu pe o perioada de 3 ani de la semnarea actului, termenul de fidelitate incluzand actiunea de a nu parasi locul de munca din propria initiative.”
In cazul in care plec trebuie sa platesc :
-contravaloarea cheltuielilor de scolarizare, transport, cazare si diurna ;
-contravaloare daune interese -30000EUR.
Cursul nu dureaza mult 3-4 zile si se desfasoara in Bucuresti.
Vor sa implementeze un soft nou si trebuie sa invatam sa lucram cu el.
Au dreptul sa introduca in contractul de munca o astfel de clauza?
Cum pot sa fac sa nu semnez asa ceva?
Cel mai recent răspuns: cristop , utilizator 17:47, 20 Ianuarie 2006
Mi se pare o propunere care frizeaza nesimtirea.
Codul Muncii precizeaza, intr-adevar, ca salariatul care a beneficiat de un curs sau un stagiu de formare profesională platit de angajator nu poate avea initiativa incetarii contractului de munca pe o perioada de trei ani, dar se refera la cursuri cu o intindere mai mare de 60 de zile!!!! Vezi art. 195 din Codul Muncii actualizat.
In plus, prejudiciile estimate la 30000EUR precum si cheltuielile legate de "cazare, diurna si transport" trebuiesc dovedite.
Eu ti-am spus care e cadrul legal si ce precizeaza Codul Muncii in legatura cu situatia expusa de tine, solutia...va trebui sa o alegi singur...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de scolarizare in cim tiliuta tiliuta buna ziua, asi dori sa stiu in ce situatie ma aflu daca incalc o clauza de scolarizare pe care o am prevazuta in cim :``angajatul dispune de formare ... (vezi toată discuția)
Va trebui sa platesc ??? ajax_lucian ajax_lucian Buna ziua, Am semnat un act aditional la contractul de munca in care este specificat cluaza legata de formare . Contractul din cate se observa este pe 1 an ... (vezi toată discuția)
Demisie contract cu clauza formare profesionala elena_mariniuc elena_mariniuc Buna ziua, In urma cu 6 luni m-am angajat la o firma si am stipulata in contract o clauza cum ca voi urma un stagiu de pregatire profesionala sub forma ... (vezi toată discuția)