avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare dupa CCC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare dupa CCC

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti cum se face reincadrarea pe functie în cazul revenirii din concediul de cresterea copilului in data de 08.05.2017. Nu stiu daca este corect sa fie reincadrata cu aceleasi drepturi salariale pe care le-a avut la momentul intrarii în CCC sau se tine cont de modificarile salariale pentru functii similare care s-au produs pana la reintoarcerea pe post a salariatei in cauza. Care este actul normativ care reglemeteaza aceasta situatie? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sburlea corina , utilizator 19:28, 29 August 2017
Este vorba despre sectorul privat sau bugetar ?
Angajata este functionar public.
Este vorba de sectorul bugetar.
Legea 153/2017
Art. 27. - Salarizarea în caz de suspendare a raportului de muncă sau de serviciu

(1) Personalul care s-a aflat în concediu plătit pentru creșterea și îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 7 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și personalul ale cărui raporturi de muncă sau raporturi de serviciu au fost suspendate din alte cauze, potrivit legii, la reluarea activității își păstrează gradul sau treapta profesională în care a fost încadrat anterior suspendării, salarizarea urmând a se face la nivelul de salarizare pentru funcții similare.

(2) Pentru personalul prevăzut la alin. (1), gradația se stabilește luând în considerare și perioadele care, conform legilor speciale aplicabile, constituie vechime în muncă care se are în vedere la stabilirea drepturilor salariale.
Legea nr. 153/2017 nu era in vigoare la la care a incetat suspendarea raportului de serviciu si a avut loc reluarea activitatii, respectiv 8 mai 2017. In aceasta situatie cum se face reincadrarea la reluarea activitatii?

Alte discuții în legătură

Salariu încadrare încetare suspendare cim pentru concediu creştere copil alexj17 alexj17 Bună ziua, La instituţia publică la care lucrez, o persoană angajată pe un post contractual unic trebuie să se întoarcă din concediu de creştere ... (vezi toată discuția)
Salariu acordat functionarului public la revenirea din crestere copil pana la varsta de 2 ani cornyna1983 cornyna1983 Salarizare functionar public Sunt functionar public de executie in administratia publica : functia inspector, grad profesional superior, gradatia 4, salariu ... (vezi toată discuția)
Ce salariu se acorda functionarului public la intoarcerea din concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani cornyna1983 cornyna1983 Salarizare functionar public Sunt functionar public de executie in administratia publica : functia inspector, grad profesional superior, gradatia 4, ... (vezi toată discuția)