avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Spor doctorat art 14 legea 153/2017
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Spor doctorat art 14 legea 153/2017

Sunt ptofesor, am obtinut titlul de doctor in 2010 , urmand a primii compensatii tranzitorii.In 2012 am echivalat doctorat cu grad 1.
Mentionez ca doctoratul este in domeniul in care profesez.
Ptr luna Iulie mi s a taiat comlensatiile tranzitorii fara decizie, act aditional la contract de munca sau anunt. Am facut cerere prin care am solicitat dreptul taiat inapoi.
In momentul de fata nu am primit rasp la cerere insa am primit o instiintare prin care mi se solicita conf art 14aliniat 3 sa aleg intre spor doctorat sau indemnizatie grad 1..
Puteti sa-mi spuneti daca pot opta ptr art 14 aliniat 1?

aliniat 3 se aplica celor ce solicita in prezent sau au solicitat in trecut? (care nu sunt in domeniu)?

in situatia mea eu unde ma incadrez tinand cont si de art 38 aliniat 1; art 39 aliniat 3; art 42aliniat 1?
Cum se aplica legea in cazul meu?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Elena_G_Cr , utilizator 23:18, 12 Februarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
Art. 14. - Drepturi salariale pentru deținerea titlului științific de doctor
(1) Personalul care deține titlul științific de doctor beneficiază de o indemnizație lunară pentru titlul științific de doctor în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, dacă își desfășoară activitatea în domeniul pentru care deține titlul. Cuantumul salarial al acestei indemnizații nu se ia în calcul la determinarea limitei sporurilor, compensațiilor, primelor, premiilor și indemnizațiilor prevăzută la art. 25.

(2) În situația cumulului de funcții, indemnizația prevăzută la alin. (1) se acordă, la cerere, numai de către angajatorul unde beneficiarul are funcția de bază declarată.

(3) Personalul didactic de predare care solicită și obține gradul didactic I prin echivalare, potrivit prevederilor Ordinului ministrului educației, cercetării, tineretului și sportului nr. 5561/2011 pentru aprobarea Metodologiei privind formarea continuă a personalului din învățământul preuniversitar, cu modificările și completările ulterioare, nu primește indemnizația pentru titlul științific de doctor. Cadrele didactice optează pentru indemnizația pentru titlul științific de doctor sau pentru echivalarea cu gradul didactic I.

Art.14 se aplica de la data de 01.07.2017 data intrarii in vigoare a legii, implicit vise aplica si art.39 alin.3 din lege - Sporul pentru titlul științific de doctor, acordat ca sumă compensatorie sau ca spor la salariul de bază, solda de funcție/salariul de funcție, indemnizația de încadrare, după caz, de la data aplicării prevederilor prezentei legi nu se mai acordă, personalul care deține titlul științific de doctor, indiferent de data obținerii acestuia, beneficiind de prevederile art. 14.
Bună ziua! Sunt în aceeași situație, adică am doctorat în filologie, grad I echivalat in 2012,avand gradele definitiv și II, susținute anterior doctoratului. Ceea ce nu înțeleg este după noua lege pierd gradul I, și deci și încadrarea și remunerația conform acestei încadrări? Ca încadrare voi fi la gradul II și plata în consecință. Sau legea prevede acest lucru pt cei care doresc după 1.iul.2017 echivalarea? Mulțumesc! Cu stima!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea este aplicabila de la 01.07.2017... nu are efect retroactiv.
Bună ziua,

Dacă salariul minim brut se modifică, se modifică și sporul de doctorat ? In 2017 salariul minim era 1450, in 2018 acesta este 1900 ...

Mulțumesc!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se modifica si cuantumul sporului de doctorat, deoarece indemnizația lunară pentru titlul științific de doctor este în cuantum de 50% din nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată.

Alte discuții în legătură

Echivalare doctorat cu definitivat Emese Grosz Emese Grosz Sunt titulara in invatamant cu nota 9 la titularizare obtinuta in 2019 si cu post titular fara definitivat. Imi pot echivala doctoratul cu definitivatul iar ... (vezi toată discuția)
Dacă optez pt indemnizația doctorat pierd gradul i? andamanea andamanea Bună ziua! Sunt doctor în filologie din 2012. În 2013 am echivalat doctoratul cu gradul I, având deja gradul II. Puteți sa mi spuneți dacă după noua ... (vezi toată discuția)
Titlul stiintific de doctor 2018 Silaghi Diana Silaghi Diana Buna ziua Sunt profesoara, am obtinut in acest an titlul stiintific de doctor in domeniul in care predau, nu am inteles prea corect daca , in urma echivalarii ... (vezi toată discuția)