avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna ziua!
Am si eu o intrebare legata de indemnizatia de crestere a copilului. Am 2 contracte unul de drep de autor si unul de angajat. Pe contractul d drept de autor figurez cu 14 luni lucrate, iar pe cel de angajat cu 8 luni lucrate. Sun curioasa cum se calculeaza cumularea a celor 2 contracte? Se face media la ambele si se aduna sau se iau impreuna ambele adica 8 luni de pe un contract si 4 de pe celalat? Daca se salculeaza fiecare separat pe contratul d munca unde am doar 8 luni lucrate se va aduna suma totala si se va imparti la 8 luni? Iar de pe contratul cu drept de autor am in ultimele 12 luni 4 luni fara venit se calculeaza 12 luni in care am realizat venituri sau efectiv ultimele 12 luni?
Ultima modificare: Sâmbătă, 2 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Anamaria G , utilizator 14:57, 4 Septembrie 2017
Se iau veniturile realizate in baza ambelor contracte in cele 12 luni eligibile pentru CCC.
Indemnizatia se calculeaza, veniturile realizate in baza celor doua contracte - 85% - 12 luni din ultimile 24 de luni de la data nasterii copilului.
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
Samoila Georgeta P.F.A., Consilier juridic
dar daca pe un contract am doar 8 luni? cum se procedeaza se face media la alea 8 lui si de pe celalat contract pe 12? Sau se face calculul de iltimele 8luni de pe un contract si 4 luni de pe celalt contract si se imparte la 12?
Ultima modificare: Joi, 31 August 2017
Anamaria G, utilizator
Care este prezumata a nasterii si cum sunt repartizate veniturile ( de exemplu, de la ....pana la drepturi de autor; de la ...pana la ....salariu)?
data nasterii este 29 iunie, iar contractul de angajat este din: luna 11.2016-luna 6 2017, contract drept de autor din luna 10. 2015 pana in luna a 4. 2017.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie pentru cresterea copilului myhpopescu myhpopescu As dorii sa va adresez o indrebare referitoare la modul de calcul al indemnizatiei pentru cresterea copilului. Eu lucrez cu carte de munca si cu contract de ... (vezi toată discuția)
Dreptul la indemnizatie de crestere a copilului Nikq Nikq Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un raspuns : sotia mea va naste in luna 11/2017 este casnica , eu sotul ei am lucrat in- 2016 -6lunii( cu contract de munca ... (vezi toată discuția)
Sunt eligibila pentru indemnizatie ccc daca mi-am dat demisia inainte de a naste? irinaghi irinaghi Buna ziua, daca am lucrat cu CIM in mod constant in ultimii ani, dar imi dau demisia cu doua luni inainte de a naste, mai sunt eligibila pentru indemnizatie ... (vezi toată discuția)