avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract de vanzare-cumparare fara cauza si fondata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract de vanzare-cumparare fara cauza si fondata pe o cauza falsa

buna ziua!am vandut la un tepar un teren,in contract scrie ca am primit bani,dar nu am primit nici un ban la notar in schim dupa 3 luni acest"domn" mi-a facut un contract de consultanta pe una din firmele lui platindu-mi doar prima transa din ct. care este egala cu suma de pe ct. de v-c.l-am dat judecata ptr. contractul de consultanta unde am castigat 30.000 euro am pus popprire la banci,am deschis un proces ptr.insolventa etc.
acum am deschis si un proces ptr. terenul meu tinand cont ca nu vrea sa platesca nici pe firma si nici nu-mi da terenul inpoi,terenul este ipotecat la o banca. ce ma sfatuiti sa fac???????
oare o plangere penala ptr.evaziune fiscala pe legea 241/2005 art.9 alin.1 lit.a si c am vreo sansa???????
multumesc
Cel mai recent răspuns: dansultanu , utilizator 23:04, 3 Octombrie 2009
Probabil ar trebui sa faceti plangerea penala pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti si inselaciune.

Pe langa toate aceste puteti sa-i urmariti bunurile debitorului Dvs. Cine a pus ipoteca pe teren? Cumparatorul?
teparul are contractata o linie de credit pe firma lui iar terenul la pus la banca drept garantie.
pe firma nu are bunuri,este o firma de constructii si cand a vazut ca am castigat cei 30.000 euro si-a dat toate contractele de axecutie lucrari subantepriza la alta firma unde tot el este administrator.
oare in plangere penala inregistrarile telefonice sunt admise??
Daca puteti ajunge la anularea judecatoreasca a contractului de vanzare-cumpararea, atunci, la ramanerea definitiva a hotararii, se va desfinta de drept si ipoteaca, insa faptul ca ati obtinut pe baza contractului de vanzare-cumparare suma respectiva, poate sa faca foarte greu, daca nu imposibil anularea contractului.

Transferul contractelor de executie insa pare sa fie o inselaciune (plangere penala), iar Dvs. ca creditor, puteti sa cereti anularea transferului prin actiunea pauliana (actiune civila), fiindca transferul contractelor va prejudiciaza interesele.

Pe langa toate aceste va propun sa contactati banca cu privire la situatia intreprinderii respective. Bancile pot fi mult mai nasole decat toate actiunile civile si penale la un loc ...
am contactat banca,care spune sa ne impacam pe cale amiabila. teparul i-mi propune sa-i suspend executarea ca el sa poata schimba girul la banca si sa-mi faca la notariat un antecontract de vanzare cumparare pana radiaza banca ipoteca dupa aceea i-mi face contract de vanzare cumparare autentic. dar nu mai am incredere in el.
in contractul de vanzare cumparare este trecuta suma minima de la zona respectiva avaluarea facuta de banca este la 60.000 euro ira contractul de consultanta are valuare de 60.000 euro si este facut la aceiasi data ca aprobarea liniei de credit

Alte discuții în legătură

Care sunt pasii pentru vanzarea unei locuinte luat cu credit ... Zebian Zebian Care sunt pasii pentru vanzarea unei locuinte luat cu credit imobiliar ipotecar? Suma restanta este de exemplu 30.000e si pretul cerut este de 60.000e ... (vezi toată discuția)
Executare silita fidejusor a-a-a a-a-a sunt fidejusor la un credit contractat de firma la care sotul este administrator si asociat. Firma a inceput procedura de faliment, urmeaza executarea silita. ... (vezi toată discuția)
Suspendare provizorie executare silita dansultanu dansultanu buna seara!am o executare silita cu poprire pe conturi la o firma.pot suspenda executarea silita pe o perioda ca firma respectiva sa poata schimba gajul la ... (vezi toată discuția)