avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asigurari sanatate somer
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asigurari sanatate somer

Buna ziua,

Sunt somera din luna martie a anului curent. Am inteles ca, pe intreaga perioada a somajului, care la mine este de 1 an, asigurarile de sanatate sunt achitate de catre Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul agențiilor sale teritoriale. Dar, medicul meu de familie tocmai mi-a spus ca trebuie sa completez o cerere (care este identica cu cea care se completeaza atunci cand inchei contract cu un medic de familie, cerere care trebuie semnata de angajator si de contabilul firmei la care esti angajat) cu care sa merg la oficiul teritorial ANOFM si sa cer sa fie semnata de catre directorul centrului, respectiv contabila dupa care sa merg la casa la care sunt asigurata si sa o depun. Sincer, mi se pare o aberatie dar vreau sa fiu sigura ca asa se procedeaza. Doctorita mea de familie poate fi caracterizata prin exces de zel :)

Multumesc,
Roxana
Cel mai recent răspuns: rocky , utilizator 10:13, 6 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar ca face exces de zel! Prezentati doar cartea de identitate si carnetul de somaj (sau adeverinta ca sunteti somera).

ORDIN nr. 617 din 13 august 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv asigurat fara plata contributiei, precum si pentru aplicarea masurilor de executare silita pentru incasarea sumelor datorate la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate

SECŢIUNEA a 8-a
Documentele justificative privind dobândirea calităţii de asigurat, respectiv de asigurat fără plata contribuţiei
ART. 20
(1) Dovada calităţii de asigurat în sistemul de asigurări sociale de sănătate se realizează printr-un document justificativ - adeverinţă, eliberat de CAS, potrivit fiecărei categorii de persoane, pe baza următoarelor documente:
... j) pentru persoanele care beneficiază de indemnizaţie de şomaj, venit lunar de completare sau plăţi compensatorii din bugetul asigurărilor de şomaj, actul de identitate şi carnetul şi/sau adeverinţa eliberate de instituţiile care administrează bugetul asigurărilor pentru şomaj; ...
Multumesc pentru raspuns. Cartea de identitate si/sau carnetul de somaj trebuie sa le prezint medicului de familie sau sa merg la casa de sanatate cu care am contract?
La Casa de Sanatate mergeti.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cas gravida carmen-ioana carmen-ioana buna dimineata,as avea si eu o nelamurire...sunt insarcinata in 9 sapt,am fost la medicul de familie pt o trimitere la analizele de sange si mi sa pus ca nu ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala in timpul sarcinii adutzza adutzza Buna ziua , sunt insarcinata in ultimul semestru de sarcina, mentionez ca nu sunt angajata , nu am asigurare medicala dar nici nu am beneficiat de nimic ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala mariaelena1999 mariaelena1999 Buna ziua, Am 29 de ani si sunt insarcinata.Nu muncesc de vreo 3 ani deci in concluzie nu am asigurare medicala. As vrea sa va intreb daca sunt ... (vezi toată discuția)