avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma de recrutare in strainatate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma de recrutare in strainatate

Buna ziua,

As dori sa infiintez o firma de recrutare care sa recruteze candidati din Romania pentru firme din strainatate dar spre deosebire de firmele tipice in care candidatii parasesc tara, aici candidatii plasati vor lucra din Romania pentru acele firme.

Intrebarile mele sunt:
1. Care este diferenta dintre firma de recrutare inscrisa, si una avizata. Am inteles ca e usor de inregistrat firma dar e mult mai greu de avizat. Firma poate functiona si daca e doar inscrisa? Avizarea e doar o optiune extra sau cum functioneaza treaba asta?

2. M-am gandit ca cel mai simplu model pentru clientul strain ar fi sa angajez eu candidatii iar firma din strainatate sa-mi trimita doar suma echivalenta cu salarul candidatului + comisionul pentru recrutare. Ar fi legal acest model? Un contract ar fi suficent ca acestia sa-mi poata trimita banii?

Va multumesc, si apreciez timpul si ajutorul dvs!

Alte discuții în legătură

Model contract de intermediere loc de munca in strainatate transylvae transylvae Buna, recent am incercat sa depun la ITM o oferta de munca din strainatate, pentru obtinerea autorizatiei de functionare pe Cod CAEN 7810. Contractul intre ... (vezi toată discuția)
Infiintare agentie de recrutare forta de munca iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, as dori sa stiu care sunt demersurile, etapele, ce trebuie sa contina dosarul complet pentru o activitate de Agentie de forta de munca (recrutare ... (vezi toată discuția)
Birou de recrutare/intermediere persoane in strainatate infokrena infokrena Buna ziua!!! As vrea sa va rog sa ma ajutati, sa ma indrumati un pic. Ma gandesc sa deschid o afecere cu profilul de intermediere persoane in ... (vezi toată discuția)