avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Raport de expertiza medico-legal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Raport de expertiza medico-legal

Buna dimineata.Daca prin efectuarea unei autosii de urgenta unui cadavru mort in conditii suspecte,si prin ordonanta intr-o cercetare penala pt omor in rem,se solicita INML-ului sa efectueze un raport de expertiza medico-legala urmand a se stabili; data probabila a mortii,felul mortii,cauze medicale,examen toxicologic,leziuni traumatice,alcoolemia si alte elemente care pot contribui la lamurirea si imprejurarile producerii decesului,acesta din urma (INML) transmite OUP doar niste concluzii sumare .Aceste concluzii medico-legale nu lamuresc cu nimic de ce si cand a decedat persoana.Mai mult,desi cadavrul prezenta o spuma abundenta nazala si bucala,existand suspiciunea toxicitatii,pt care au si solicitat efectuarea autopsierii in urgenta,nu a fost efectuat examenul toxicologic si nici data probabila a mortii nu se regaseste in aceste concluzii sumare.Dat fiind faptul ca,a fost efectuata in baza art. 81 cpp o consultare si fotocopiere a dosarului in mai 2017,aceste concluzii nu erau in dosar.Problema este,ca aceste concluzii transmise de catre INML sant datate 26 sept.2016, iar acestea nu se aflau in dosar nici la consultare nici la fotocopiere.In ce priveste raportul de expertiza,constatarile si cele solicitate initial de OUP,care dupa cum reiese din aceste concluzii sumare,acestea nu raspund la solicitarile din ordonanta, Se mentioneaza in aceste concluzii faptul ca pt detalierea patologiei pe care o prezenta decedata,se pot efectua examinari histopatologice a tuturor probelor biologice recoltate cu ocazia autopsierii,dar din dispozitia org. judiciare.Intrebare: -1.se poate cere de parte org. judiciar ca acesta sa dispuna/sa solicite raportul complet de expertiza medico-legala sau efectuarea examinarilor histopatologice ? -2.In conditiile in care aceste concluzii nu raspund la intrebarile solicitate de org. judiciar,acesta nu poate solicita lamuriri exacte care sa stabileasca si lamureasca clar cauza,imprejurarile si data probabila a decesului? . Fac aici o paranteza,pt ca am sesizat acest aspect org. judiciar ,ca aceste concluzii sumare nu raspund celor solicitate prin ordonanta,iar acesta a ridicat din umeri si mi-a raspuns evaziv ca,doar asta le-au trimis INML, doar atat...Faptul ca nu s-a raspuns celor solicitate prin ordonanta,nu dumnealor org. judiciar trebuieste sa faca o noua adresa INML in care sa solicite raspunsurile cerute initial,deoarece aceste concluzii sumare nu sunt ceea ce au solicitat,sau nu lamuresc sub nici o forma cauza? Intreb si asta,deoarece org. judiciar mi-a spus mie sa redactez o cerere sa solicit eu procurorului raportul de expertiza in extenso.Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:59, 8 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti cum s-a spus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raport medico-legal necropsic mary6 mary6 Buna seara. In urma unei ordonante a fost solicitat raportul de autopsie al decedatului x.,,moarte suspecta,care a fost autopsiat in regim de urgenta in ... (vezi toată discuția)
Necropsia cadavrului-medicina legala mary6 mary6 Prin raportul necropsic de constatare medico-legala ,s-a constata ca moartea decedatului x nu a fost violenta,diagnosticul fiind de stop cardio-respirator pe ... (vezi toată discuția)
Expertiza in noul cod de procedura penala aprobat prin legea nr. 135/ 2010, in vigoare incepand cu data de 01.02.2014 POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE CAPITOLUL VII Expertiza ART. 172 Dispunerea efectuării expertizei (1) Efectuarea unei expertize se dispune când pentru constatarea, clarificarea sau ... (vezi toată discuția)