avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alte venituri in timpul primirii indemnizatiei de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alte venituri in timpul primirii indemnizatiei de crestere a copilului

Lucrez in invatamant. Acum sunt in concediu de crestere a copilului, primind indemnizatie. In perioada anului scolar 2017-2018, respectiv 9 luni (sept-oct-nov-dec-...-iunie), voi lucra la o scoala, la plata cu ora.
Legea spune ca pragul maxim de venituri este de aproximativ 3600 lei. Intrebarea este: Suma aceasta este pe an calendaristic? An scolar? An din momentul inceperii contractului de munca? Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
CristinaEB, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 8 Septembrie 2017
Este pe an calendaristic.

Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010:
art.9^2
(1) Pe perioada concediului și indemnizației pentru creșterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanța de urgență, fiecare dintre persoanele îndreptățite poate realiza venituri supuse impozitului în baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanța de urgență.
(2) În aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanța de urgență, veniturile pot fi realizate, după cum urmează:
a) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului la concediu și indemnizație pentru creșterea copilului și 31 decembrie a aceluiași an calendaristic;

b) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie a anului calendaristic și data încetării dreptului la concediu și indemnizație pentru creșterea copilului;

c) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie și 31 decembrie a aceluiași an calendaristic;d) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului și data suspendării acestuia în vederea acordării stimulentului de inserție, cu respectarea perioadelor prevăzute la lit. a)-c).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Venit permis in ccc manug manug Buna ziua, eu beneficiez de indemnizatia pentru crestere copil pana la 2 ani si paralel am si o Intreprindere Individuala(un magazin micut). Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)
Venituri in timpul ccc / ultima luna partener AndreiSRB AndreiSRB Buna ziua, In cazul ultimei luni de CCC pentru partener, venitul brut maxim care poate fi realizat va fi cel anual de 1063 x 3 = 3189 lei, sau se imparte la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil floare de tei floare de tei obtin venituri atat din salarii cat si dintr-un PFA.Nu vreau sa-mi suspend PFA-ul dar obtin venituri mai mari de 3000 lei intr-un an calendaristicDupa doua ... (vezi toată discuția)