avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venit permis in CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venit permis in CCC

Buna ziua, eu beneficiez de indemnizatia pentru crestere copil pana la 2 ani si paralel am si o Intreprindere Individuala(un magazin micut). Cum se calculeaza aceea limita de 3700 pe care am voie sa o realizez? Este diferenta intre incasari si plati sau am voie sa incasez numai 3700 tot anul?
Va multumesc pt raspunsuri
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:18, 24 Aprilie 2017
Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 111/2010
art. 9^2
(1) Pe perioada concediului şi indemnizaţiei pentru creşterea copilului prevăzute la art. 2 alin. (1) din ordonanţa de urgenţă, fiecare dintre persoanele îndreptăţite poate realiza venituri supuse impozitului în baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă.

(2) În aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanţa de urgenţă, veniturile pot fi realizate, după cum urmează:
a) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic;
b) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie a anului calendaristic şi data încetării dreptului la concediu şi indemnizaţie pentru creşterea copilului;
c) în perioada cuprinsă între 1 ianuarie şi 31 decembrie a aceluiaşi an calendaristic;
d) în perioada cuprinsă între data stabilirii dreptului şi data suspendării acestuia în vederea acordării stimulentului de inserţie, cu respectarea perioadelor prevăzute la lit. a)-c).
.....

Sunt venituri brute (supuse impozitului pe venit).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Durata minima de lucru pe saptamana/luna in cim Petrescu Corina Petrescu Corina Buna ziua, Sunt contabil cu contract perioada nedeterminata aflat in crestere copil pana la 2 ani. Am un PFA - profesor dans, pe care nu l-am inchis deoarece ... (vezi toată discuția)
Alte venituri in timpul primirii indemnizatiei de crestere a copilului CristinaEB CristinaEB Lucrez in invatamant. Acum sunt in concediu de crestere a copilului, primind indemnizatie. In perioada anului scolar 2017-2018, respectiv 9 luni ... (vezi toată discuția)
Venituri in timpul ccc / ultima luna partener AndreiSRB AndreiSRB Buna ziua, In cazul ultimei luni de CCC pentru partener, venitul brut maxim care poate fi realizat va fi cel anual de 1063 x 3 = 3189 lei, sau se imparte la ... (vezi toată discuția)