avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venituri in timpul CCC / Ultima luna partener
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venituri in timpul CCC / Ultima luna partener

Buna ziua,

In cazul ultimei luni de CCC pentru partener, venitul brut maxim care poate fi realizat va fi cel anual de 1063 x 3 = 3189 lei, sau se imparte la 12 luni si va fi 3189/12 luni = 266 lei?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:39, 5 Septembrie 2016
1. Din Normele de aplicare a OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 9^2. - (1) Pe perioada concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului prevazute la art. 2 alin. (1) din ordonanta de urgenta, fiecare dintre persoanele indreptatite poate realiza venituri supuse impozitului in baza art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta.

(2)* In aplicarea prevederilor art. 16 alin. (3) lit. c) din ordonanta de urgenta, veniturile pot fi realizate, dupa cum urmeaza:

a) in perioada cuprinsa intre data stabilirii dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului si 31 decembrie a aceluiasi an calendaristic;

b) in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie a anului calendaristic si data incetarii dreptului la concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului;

c) in perioada cuprinsa intre 1 ianuarie si 31 decembrie a aceluiasi an calendaristic;

d) in perioada cuprinsa intre data stabilirii dreptului si data suspendarii acestuia in vederea acordarii stimulentului de insertie, cu respectarea perioadelor prevazute la lit. a)-c).
...

2. In cazul tatalui copilului (sau celuilalt parinte), care va intra si el o luna in CCC, el poate obtine in acea luna venituri, din alta sursa decat cea de la care a intrat in CCC, in suma de 3.189 lei, care se cumuleaza cu indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi pot intocmi forme legale de angajare daca sunt in ccc inca un an? mariusvladut78 mariusvladut78 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii de mai jos. Ma aflu in CCC(tata)pana la sfarsitul anului viitor in luna Noiembrie. Daca ... (vezi toată discuția)
In concediul de crestere copil se pot obtine venituri fara a fi suspendata indemnizatia? valineli valineli buna ziua, anul trecut ati publicat un articol referitor la acordarea indemnizatiei de crestere copil - modalitati de calcul, conditii, acte necesare. de ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil + angajare Julia125 Julia125 Buna seara, As dori sa stiu daca in timpul CCC este posibil sa ma angajez pe 2 ore in contract si sa nu se opreasca indemnizatia de CCC de la stat, sau ... (vezi toată discuția)