avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

buna ziua .un prieten are nevoie de sfatul d-voastra.prietenul este intr-un divort si ar dori ca fetita sa locuiasca cu el avand in vedere ca a divortat de sotie ptr ca aceasta traia cu cineva.ptr ca isi neglijeaza fetita si ptr ca o bate ,el nu mai este deacord sa o incredinteze mamei.fetita are 6 ani.ce seanse are sa-i fie lui incredintata.
Cel mai recent răspuns: LORELA UNGURIANU , Avocat 11:25, 15 Februarie 2009
Intrucat mama nu-si exercita corect atributiile de crestere si educare, mai mult de atat , agreseaza fizic si psihic minorul , sigur ca acest ar putea fi incredintat tatalui.
E necesar, insa , ca actele de violenta sa fie sustinute de mijloace de proba : martori , inscrisuri (certificat medico-legal).
avand in vedere varsta fetitei se poate tine cont di de parerea ei?de ex tatal lui a surprins-o pe aceasta cu amantul,are seanse sa fie luat in considerare ca martor?
Instanta de judecata are obligatia sa audieze pe minor daca acesta a implinit varsta de 10 ani , dar exista posibilitatea audierii acestuia si inaintea implinirii acestei varste.
Infidelitatea putea fi invocata ca si motiv de divort , din punctul meu de vedere meu de vedere o relatie extraconjugala nu constiuie un impediment in vederea incredintarii minorului unuia din parinti.
Imoralitatea ar putea fi inovocata , dar si aceasta notiune este una relativa,fiind apreciata in concret dupa anumite criterii care varieaza de la persoana la persoana.
E esential ca dvs sa demonstrati cu ajutorul mijloacelor de proba ca mama are un comportament defectuos si ca e in detrimentul minorului ca acesta sa i fie incredintei ei.
Succes.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
daca aveti probe...martori...declaratie copil....fetita poate fi usor castigata.

av. vasilescu
va multumim ptr sfaturi.

Alte discuții în legătură

Divort maria_radu maria_radu As dori sa aflu unde se plateste taxa de timbru fiscal pentru divort ( am gasit doua variante pe internet: ba la CEC -ul mare in contul judecatoriei in raza ... (vezi toată discuția)
Divort MITRITZA71 MITRITZA71 Pot obtine desfasuratorul de la telefonul sotului meu prin instanta in cazul in care vreau sa dovedesc ca ma inseala cu alta femeie?Si cum? (vezi toată discuția)
In legatura cu un divort va rog sa imi raspundeti mary2427 mary2427 am o prietena care nu se mai intelege cu sotul si vrea sa divorteze numai ca la mijloc sunt 2 copii care sunt sansele ca copii sa ramana la mama si el nu vrea ... (vezi toată discuția)