avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Neprezentarea permisului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Neprezentarea permisului

Buna . Va rog daca se poate sa imi dati cateva sfaturi cum pot contesta urmatorul PV.
Azi dimineata am fost oprit de un echipaj de politie in . Si asupra mea nu aveam buletin si permis. El intrebandu-ma daca stiu cnp-ul. I-am dat o copie xerox dupa buletin, dansu-l sa dus la el in masina si peste 30 minute ma chemat la el. Mi-a facut proces verbal ca nu am omologare pe folii pentru care mi-a dat advertisment, dar mi-a luat talonul , si pt ca nu am avut permisul amenda . Eu aveam omologare pe folii , pe care nu mi-a cerut-o si agentul nici macar nu a verificat prin statie, sau sa fi mers la sectie daca posed sau nu permis de conducere.
Mentionez de asemenea ca nu am semnat procesul veral.
1. Daca platesc amenda in 48 de h si contest procesul , primesc banii inapoi. Sau mai bine contest procesul verbal si termenul oricum se prelungeste, deci tot jumate voi platii la finalul deciziei contestatiei?
2. Ce sanse as avea sa castig contestatia PV?
3. In cat timp pot depune contestatia?
4. Politistul nici macar nu s-a uitat la omologarea mea. I-am spus ca le-am pus saptamana trecuta si nu am avut timp sa merg la RAR sa le treaca in talon.As putea pur si simplu sa dau foliile jos si sa ma duc la rar , fara folii si sa imi primesc talonul?

Am facut mai jos un model , de contestatie PV. Daca se poate sa imi spuneti ce ar mai trebuii adaugat. Intrucat oricui i se poate intampla sa uite permisul in ceilalti blugi si sa plece in graba .
Ultima modificare: Duminică, 4 Octombrie 2009
Georges3, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 08:17, 14 Octombrie 2009
1- Daca instanta dispune hotarare favorabila dvs,puteti obtine restituirea banilor sau eventual stornarea acestora in contul achitarii unor obligatii fiscale ale bunurilor mobile sau imobile care le detineti in evidenta fiscala ,pentru anul calendaristic urmator.
2-Aveti sanse de castig mdra solutia este in mana instantei de judecata.
3-15 zile de la data comunicarii PV
4-Nu,in situatia in care PC consemneaza starea de fapt la momentul intocmirii actului constatator ,respectiv existenta de folii neomologate,artificiul invocat de catre dvs ,nu conduce la restituirea talonului.
multumesc pt raspuns. am citit codul rutier, si daca contesc procesul verbal in 15 zile ins ca termenul de 24h se amana pana la finalizarea procesului. Pe scurt: am scris urmatoarea contestatie :

DOMNULE PRESEDINTE


Cioaba Georges , contestator
cu domiciliul in ....................., str. ...................., nr. .., ap. ..
depun prezenta


PLANGERE IMPOTRIVA PROCESULUI-VERBAL DE CONTRAVENTIE

seria .... numarul ............ din data de 03/10/2009
incheiat de ag. Bejerita sef. adj. .................. din IPj ....................

Va rog sa dispuneti anularea procesului-verbal.

MOTIVARE

In fapt
La data de 03/10/2009. ma deplasam cu autoturismul marca Skoda Fabia, cu numarul de inmatriculare XX 05 XXX , proprietate personala spre ........... Fiind oprit de un echipaj de politie.Neavand permis de conducere asupra mea mentionandu-i ca l-am uitat acasa 1km de locul in care am fost oprit, nu am incalcat art.108 aliniatul 9 intrucat l-am rugat frumos sa merg sa aduc actele sau sa intrebe prin statie daca posed sau nu permis de conducere, fiind refuzat. Am prezentat o copie xerox a B.I.Pe care agentul a folosit-o pentru a scrie PV. Am primit avertisment conform art.95 aliniatul 3 avand folii pe geamurile autoturismului, mentinez ca actele necesare omologarii le aveam, agentul nedorind sa se uite peste ele , mi s-a luat talonul masinii incalcand art. 95 aliniatul 3 , luarea talonului fiind valabila doar in cazul in care atoturismul este prevazut cu folii neomologate conform art. 112 aliniatul (l) . Am refuzat semnarea procesului verbal intrucat agentul constatator a scris el la mentinu. La intrebarea lui " Cand ti-ai pus foliile? " el a completat rubrica de mentiuni, nemailasandu-mi posibilitatea de a scrie vreo mentiune.



In subsidiar doresc sa atrag atentia instantei asupra gravelor deficiente de care sufera procesul-verbal de contraventie. Motivele acestor grave deficiente tin ori de necunoasterea crasa a legii ori de aplicarea constanta a legii intr-un mod distorsionat.



In drept:
Confor art. 95 aliniatul (3) doresc sa mi se inmaneze talonul masinii. Deoarece nu am incalcat art.108 aliniatul 9 , agentul refuzand sa verifice posesia de permis de conducere prin statie,sau indentificarea la sectie , doresc anularea procesului verbal.


data si semnatura ...

Ce va rog :
1. Daca s-ar putea sa imi spuneti unde gasesc un articol prin care sa atac PV, pe baza intocmirii acestuia cu date de pe o copie xerox .
2. In cat timp primesc PV acasa, daca am refuzat semnarea acestuia?
3. Cum pot face mutarea procesului in alt oras ? Deoarece eu fiind la facultate nu am timp sa vin in orasul in care a fost intocmit . Si ma bazez pe faptul ca politistul avand o comoditate mare la fel ca si partea abdominala , nu se va prezenta la proces. ( fiind orasul mic , se poate ca acesta sa cunoasca instanta )
4. Daca se poate sa imi spuneti ce as mai putea adauga la aceasta contestatie.
5. Contestatia merg si o depun la Judecatoria pe raza caruia a fost facut procesul verbal ? Am nevoie de programare, de alte taxe, timbre, cozi la care sa astep? ( nu cunosc acest demers)
Va rog am da cateva sfaturi intrucat , fiind student fiecare banut conteaza :) . Multumesc anticipat
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Octombrie 2009
Georges3, utilizator
1-intrati pe forum sectiunea modeldecerere.ro
2-cand acesta va ajunge in faza sa fie comunicat
3-Foarte greu trebuie sa prezntati instantei motive "beton"care sa conduca la admiterea cereri.Motivul invocat de catre dvs este "subtire"
Politistul nici nu are obligatia sa se prezinte in instanta.Autoritatea este reprezentata de catre persoana competenta profesional sa reprezinte si sa apere interesele unitatii in instanta
4-Incercam ,fara sa deranjam pe forum
5-Contestatia se depune in termen legal de 15 de la comunicarea PV la judecatoria in raza careia s-a constatat si s-a consemnat grava contraventie.Programare la ce?taxe judiciare +timbru aferent cerere.
Vedeti dvs demersul dvs este laudabil ,dar nu este suficient.Pentru solutionarea in favoarea dvs trebuie profesionalism si experienta pentru a cunoaste din start intocmirea contestatiei,sustinerea acesteia in fata instantei .
ca sa eliminati cozi si altele,puteti expedia cu mandat de confirmare primire actiune la judecatoria competenta.
Succes
Ce plangere contraventionala vreti dvs. sa formulati inainte de a vi se comunica procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei? Orice plangere contraventionala se formuleaza in termen de 15 zile de la comunicarea procesului verbal. Plangerea se comunica instantei impreuna cu copia procesului verbal de contraventie.

Plangerile contraventionale sunt scutite de plata taxei de timbru si, pe cale de consecinta, si a timbrului judiciar. Introducerea plangerii contraventionale suspenda executarea. Competenta de solutionare a cauzei revine judecatoriei pe raza careia s-a savarsit contraventia.

Reveniti pe forum dupa ce vi se comunica procesul verbal de constatare a contraventiei. Sunt foarte importante pentru dvs. data savarsirii contraventiei, data aplicarii amenzii si data comunicarii procesului verbal.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Multumesc pt raspunsurile dumneavostra . Da , stiu ca nu pot sa fac nimic pana cand nu primesc PV acasa, de aceea nici nu lam semnat , pt ca stiam ca o sa mai dureze pana il primesc, timp in care sa cunosc toate demersurile contestarii acestuia. Va rog daca se poate sa imi spuneti unde gasesc articole despre completarea unui proces verbal ( poate voi gasii vreo greseala in el ) . Si ce as mai putea adauga la structura lui pt am marii sansele de castig.

Alte discuții în legătură

Amenda abuziva Bogdan_25 Bogdan_25 Buna ziua, pe data de 11.11.2012 am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere in comuna bragadiru, pentru control de rutina.Am oprit, agentul a venit langa ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat abuziv pt 60 de zile ForWhhy ForWhhy Bună ziua. Câteva zile mergeam cu prieteni acasă și într-un sat un echipaj de politie au trecut lângă noi cu semnale luminoase. Mașina de politie a ... (vezi toată discuția)
Neprezentarea actelor! Iulianaha Iulianaha Buna seara! Am fost oprita de un agent de politie, eu conduceam un tractor. Nu aveam actele la mine. Pe un carnetel mi-a notat datele si a zis ca imi trimite ... (vezi toată discuția)