avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 554 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare pentru tata. Cum îl pot determina ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare pentru tata. Cum îl pot determina să se ocupe de copil?

Buna ziua. Am divortat anul trecut in mai la notar. Motivul a fost adulterul din partea sotului. Avem impreuna un copil cu autism si adhd... la notar am stabilit o zi de vizita, duminica dar el nu vine atunci, ci sambata. Intelegerea de la notar nu este bine stabilita si poate fi interpretata in favoarea tatalui. Sincer, eu sunt epuizata de situatia pe care o am cu copilul si pentru ca tatal lui nu se implica deloc in educatia si terapia lui. Vreau sa fac in asa fel incat sa stabilesc un program fix de vizita si sa pot avea si eu macar odata pe luna un weekend liber! Altfel o iau razna! Eu in tot acest timp sunt legata de copil si nu am dreptul nici la o zi libera in care sa imi incarc bateriile. Pot merge in instanta pentru stabilirea unui program fix? Pot anula cele stipulate in actul divortului de la notar?eu am.crezut ca ne putem intelege dar e clar ca m a luat de fraiera si ma lasa si o sa ma lase sa ma descurc singura cu baiatul meu cu
nevoi speciale!
Ultima modificare: Marți, 31 Octombrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Puteti solicita in instanta stabilirea unui alt program de vizitare.
Intrebarea este, se va tine de el?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu îmi dau seama care e diferenta ca vine sâmbătă și nu duminica. Oricum, și dacă ar respecta înțelegerea, ar veni duminica, nu e un week-end întreg, nu v-ati înțeles asa.
Nu știu dacă ați câștiga alt program.im instanta, cert e ca nu il puteți obliga la mai mult decât vrea.
Discutați mai bine cu el calm, și încercați sa va intelegeti.
Asta vreau sa stiu. Instanta il poate obliga sa i a copilul la el in weekend sau in vacante? Care este diferenta? Pai cu ce ma ajuta ca vine la 7 seara la noi si sta pana a doua zi sambata la 3? Nu vine niciodata de dimineata si nici macar 24 de ore. Cand vine, eu trebuie sa plec de acasa. Ce s a stabilit la notar nu se respecta. Am stabilit ca se v a implica in terapia copilului si ca o sa participe la sedintele in care stabilim programe si targeturi pe care trebuie sa le respecte toata familia. El chiar nu are nici o responsabilitate fata de copil? Doar sa plateasca pensia alimentara? Eu nu fac fata psihic si fizic si abia are 7 ani... nu pot nici sa lucrez. Practic am liber doar 4 ore cand face terapie

Nu poate fi obligat? Copilul are nevoi speciale si mie imi este greu sa ma ocup doar eu singura. Are 7 ani abia. Ce o sa fac cand o sa aibe 15? Autismul lui nu este un caz usor din pacate iar eu nu mai fac fata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Septembrie 2017
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai de ce s-ar ocupa "inteleptul" leguitor roman de astfel de cazuri, dar chiar si de a obliga in mod real un parinte sa se implice si sa participe efectiv, inclusiv financiar, la cresterea copilului? Mai bine se ocupa de penalizarea mamelor pntru nerespectarea programului de vizitare, interesul superior al copilului fiind spolierea mamei, nu obligarea tatalui sa acopere si el costurile terapiilor unui copil ci adhd, sau a oricaror alte tratamente. De altfel, asa-zisul interes superior al copilului, nu inseamna pentru leguitorul roman nici macar decontarea, fie si partiala, a tratamentelor copiilor cu autism.
Cu pensia de intretinere cum stati?
Incercati varianta cu a cere un program de vizitare in instanta. Dar cum programul e un "drept" pentru parinte, dar o obligatia pentru copil, ce sa mai zicem si de acest aspect al "interesului superior", daca nu va vrea, tot nu o sa vina. Cereti un program cu o dupa-amiaza in timpul saptamanii, de la o ora gen 17.00 sau 16.00 si duceti-i doamna copilul la serviciu. Poate macar de colegi ii va fi rusine. Mai duceti copilul la bunicii paterni, daca ei exista.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă ar fi nerespectarea din partea mamei a programului de vizită al tatălui care vine la copil în fiecare zi de program, care petrece timp cu copilul în aşa fel încât copilul aşteaptă cu sufletul la gură "ziua cu tata", aceasta ar fi de condamnat şi merită penalizată.
Însă legiuitorul român a pus la dispoziţia unor persoane frustrate, nemulţumiţi cu propria viaţă, posibilitatea ca nerespectarea programului de relaţii tată-copil să fie un mijloc legal de şicanare şi hărţuire a unor părinţi corecţi, mă refer la refuzul copilului de a pleca cu un părinte la program,
din motive imputabile tocmai celui care reclamă nerespectarea programului.
În situaţia particulară a doamnei Elen22, eu recomand apelarea la DGASPC, există cămine de zi pentru copii sau asistenţă socială, poate cu ajutorul acestei instituţii, reuşiţi să vă degrevaţi de sarcini.În mod echitabil, tatăl copilului ar trebui obligat la plata serviciilor pe care el, în calitate de părinte cu drepturi şi obligaţii egale refuză să le execute.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna doru 40 doru 40 salutare! am si eu o nelamurire.. luna trecuta( in martie) am terminat cu asa zisul divort de fapt am stat in concubinaj.. am fost dat in judecata se fosta ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program minor si nerespectarea deciziei de divort incheiata la notar Elenadoro Elenadoro Buna ziua. In urma cu un an am divortat la notar din cauza adulterului savarsit de sotul meu. Am decis la notar ca minorul in varsta de 6 cu nevoi speciale, ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor borfica borfica Dupa proces fiul meu a ramas la fosta concubina cu drept decustodie totala.numai ca deatunci aceasta pleaca de 2 ani cate 6 luni in strainatate si lasa copilul ... (vezi toată discuția)