avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1499 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Vizita cu minor în SUA, riscuri
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Vizita cu minor în SUA, riscuri

buna ziua! doresc sa plec in SUA cu copilul meu minor, la tatal lui, in vizita. Acesta nu e trecut pe certificatul de nastere, mi-a trimis un act notarial, prin care il recunoaste, dar nu era apostilat si nu am putut sa il folosesc. Întrebarea mea este, daca am ajung acolo, pot sa ma întorc inapoi in romania cu copilul fara sa fie nici un fel de probleme?in sensul de a încerca sa imi ia copilul, chiar daca in momentul de fata nu e trecut ca tata pe certificat, mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2017
Flori1700, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:23, 18 Septembrie 2017
Cata vreme nu aveti o hot jud prin care copilul sa aiba domiciliul la dvs, ca parinti, aveti drepturi egale si copilul poate, in mod legal, sa locuiasca la oricare dintre parinti. Prin urmare, da, tatal poate retine copilul in u.s.a si eventual, demara o procedura acolo. Ce varsta are copilul si ce relatie/interes a pastrat tatal pana in prezent cu/fata de copil?
Ce varsta are copilul si ce relatie/interes a pastrat tatal pana in prezent cu/fata de copil?

1 an si 4 luni, pana la varsta de un an nu m-a ajutat financiar, doar recent a arătat interes, nici de vazut nu prea a cerut sa il vada
Ultima modificare: Duminică, 17 Septembrie 2017
Flori1700, utilizator
Dvs stiti mai bine daca exista sau nu o explicatie pentru acest brusc interes! Sa stiti ca ar mai fi destinatii de calatorie in lume, altele decat u.s.a.
proastasatului a scris:

Dvs stiti mai bine daca exista sau nu o explicatie pentru acest brusc interes! Sa stiti ca ar mai fi destinatii de calatorie in lume, altele decat u.s.a.

As fi vrut sa merg in SUA pentru ca si copilul sa il întâlnească, caci tatal lui nu are in plan sa vina aici, iar el tot insista sa mergem noi. Dar daca nu este trecut pe certificatul copilului de nastere ma gandeam ca nu are nici un drept asupra lui
In Romania, de exemplu, e suficient ca tatal sa se prezinte la autoritati si sa se declare tata. Asta-i tot si va aparea in certificatul copilului imediat. Cum e in u.s.a nu stiu, dar ma indoiesc ca ar fi mai complicat.

Alte discuții în legătură

Tatal nefiind trecut in acte are vreun drept asupra copilului? szidonia23 szidonia23 as vrea sa va intreb,in cazul in care in certificatul de nastere al copilului nu este mentionat tatal,.tatal are vre.un drept asupra copilului?la vizite de ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu copilul meu in acest caz? olivia1 olivia1 Problema este urmatoarea. Eu sunt romanca, sotul meu este roman si american. Am locuit cu sotul mu in america 3 ani unde am nascut un copil acolo. De putin ... (vezi toată discuția)
Unde il dau in judecată, aici sau in usa? Ewana Ewana Eu (viitoarea mămica) sunt dublu cetățean roman- american. Copilul a fost conceput in State iar la revenirea mea in țara luna trecută am înțeles ca ... (vezi toată discuția)