avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

Daca lucrezi ca instructor auto la o scoala de soferi si iti platesti singur cartea de munca, ce se intampla in momentul in care nu o mai poti plati pt un timp?
Cel mai recent răspuns: doar_dana , utilizator 12:42, 26 Septembrie 2017
Este cam ciudata aceasta formulare - "iti platesti singur cartea de munca" - putem deduce de aici ca va platiti din surse proprii diferenta dintre brut si net.
Daca acest lucru nu se mai intampla, angajatorul are in continuare obligatia achitarii acestei diferente catre stat.
Am inteles ca pana la 1 sept., un instructor auto putea lucra cu carte de munca la 2 ore. De la 1 sept, daca nu are cumul de functii este obligatoriu sa plateasca cartea de munca la 8 ore? Daca nu o mai poate plati, dar are inca dosare ale elevilor in curs de desfasurare si vrea sa se transfere la o alta scoala de soferi, poate transfera dosarele elevilor la noua scoala?
Ce spuneti dvs se refera la plata contributiilor , în cazul câştigului lunar brut realizat în baza unui contract individual de muncă cu normă întreagă sau cu timp parţial, al cărui nivel este sub nivelul salariului minim brut pe ţară garantat în plată .
In acest caz, venitul luat în calcul la determinarea bazei lunare de calcul al contribuţiei de asigurări sociale datorate de angajatori sau persoanele asimilate acestora este salariul minim brut pe ţară în vigoare în luna pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, corespunzător numărului zilelor lucrătoare din lună în care contractul a fost activ.


Se pot transfera la alta scoala de soferi .

Ordinul 733/2013
art. 38
În situația rezilierii contractului de școlarizare pe motivul transferului la altă școală de conducători auto, managerul activității școlii de conducători auto are obligația de a elibera, persoanei titulare de contract, următoarele documente:
a) caietul cursantului completat la zi, barat cu mențiunea "transfer", semnat și ștampilat;
b) documentele personale depuse de titular la sediul școlii de conducători auto, școala de conducători auto păstrând copiile acestor documente;
c) dovada efectuării pregătirii practice, după caz;
d) fișa de transfer, al cărui model este prevăzut în anexa nr. 4 la prezenta Metodologie.

art. 39
(1) Școala de conducători auto care înregistrează solicitarea de pregătire din partea unei persoane care a frecventat programul de pregătire al unei alte școli, are dreptul să procedeze la integrarea acesteia în procesul de pregătire propriu pentru finalizarea pregătirii, cu echivalarea orelor de pregătire efectuate anterior, în condițiile respectării planului de învățământ raportat la situația persoanei respective.
(2) La cererea depusă de solicitant pentru echivalarea totală sau parțială a orelor de pregătire efectuate, se vor anexa documentele prevăzute la art. 5 alin. (1).
(3) Școala de conducători auto unde cursantul continuă pregătirea are obligația încheierii unui contract de școlarizare cu respectivul cursant precum și înregistrării acestuia în Registrul Național al Cursanților.
(4) În cazul transferului unui cursant, fișa de școlarizare este eliberată de către școala de conducători auto în care acesta a finalizat pregătirea practică, menționându-se și școala/școlile de conducători auto în care cursantul a desfășurat anterior activitate de pregătire.
Multumesc pt raspuns, se poate transfera cursantul, dar asa este: de la 1 sept 2017, este obligatoriu ca un instructor auto care nu are cumul de functii, sa lucreze doar la 8 ore?
Nu exista o astfel de obligatie in Ordinul 733/2013.

Alte discuții în legătură

Probleme cu școala auto Dospinescu Camelia Dospinescu Camelia Am si eu o întrebare va rog frumos daca se poate să-mi răspundeți am început o școală de șoferi încă nu am achitat școala dar mă înscris cu toate ... (vezi toată discuția)
Bună seara . am o problema legata de o anumita școală de soferi ... Cariniosa Cariniosa Bună seara . Am o problema legata de o anumita școală de soferi ,nu sunt mulțumita și vreau să plec la o altă școală adică sa o iau de la capăt ... (vezi toată discuția)
Schimbare scoala soferi silvim silvim Cum se procedeaza daca se doreste schimbarea scolii de soferi?e adevarat ca in conformitate cu noile reglementari trebuie intocmit un contract de transfer ... (vezi toată discuția)