avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 206 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ziua specificata in cerere,pentru încetarea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ziua specificata in cerere,pentru încetarea contractului de muncă este inclusa?

Buna seara!Am o nelămurire legata de ziua în care se face acea cerere pt desfacerea c.i.m și va rog să mă ajutati....
Am reînceput serviciul după concediul de creșterea copilului pe 12.09,dar de pe 02.10 vreau sa incep sa lucrez în altă parte și am nevoie de continuitate pt a beneficia de acel stimulent de insertie pt care am depus dosarul .Eu am anunțat astăzi la firma că mai pot veni până pe 01.10 inclusiv...mi s-a spus că pe 28 sau 29.09 să fac o cerere pt încetarea c.i.m. in care să solicit asta începând cu data de 30.09.Aceasta data,30.09 îmi este inclusa,adică este valabil teoretic contractul și în această ultima zi?Apoi,am cerut daca se poate,închiderea pe data de 01.10,dar mi s-a spus că nu au cum să facă asta deoarece intra într-o lună noua doar pt o zi și că ar trebui sa cer asta noului angajator.Acesta ar putea sa facă noul contract de pe 01.10?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Marți, 19 Septembrie 2017
madalina_17_x, utilizator
Cel mai recent răspuns: madalina_17_x , utilizator 15:00, 25 Septembrie 2017
Pentru a beneficia de acel stimulent de insertie, data incetarii c.i.m. vechi = data inceperii activitatii in baza noului c.i.m.
Va multumesc pentru răspuns.
Totuși,întreb din nou,ziua pe care o voi specifica in cererea de închidere a c.i.m.,adică 30.09,este inclusa,adică acoperita?De la firma mi s-a spus că e in regula daca in ziua următoare mi se deschide noul contract,adică 01.10,pt a beneficia și de stimulentul de inserție.
Mulțumesc!
Legislatia nu reglementeaza ce fel de zi este data incetarii c.i.m., zi platita sau neplatita de catre salariat , fapt pentru care este decizia angajatorului cum va proceda in acest sens.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Septembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Buna ziua!Am reusit astăzi să ajung la firma unde voi lucra începând cu data de 02.10,iar de acolo mi s-a spus că ar exista posibilitatea să-mi deschidă noul contract de pe 28 sau 29 septembrie,pt a fi zi lucrătoare.As vrea sa ma mai lămuriți într-o chestiune,dacă eu lucrez până pe 30.09, inclusiv,la cealaltă firma,iar noul contract se va deschide pe 29.09,este o problema,faptul că se suprapun 2 zile,de pe c.i.m. diferite?
Vă multumesc!
Ultima modificare: Luni, 25 Septembrie 2017
madalina_17_x, utilizator
Nu este nicio problema daca se suprapun 2 zile ... legea va da dreptul sa aveti mai multe c.i.m.

Alte discuții în legătură

Stimulent de inserție Metallhara Metallhara Buna seara. As dori sa mă lămuriți și pe mine intr-o problema. Am născut pe 14 septembrie 2015. La momentul respectiv lucram la o societate comercială ce ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca - stimulent de insertie RuxandraLarisa RuxandraLarisa Am un angajat care beneficiaza de stimulent de insertie pana in august 2018. Firma urmeaza sa se inchida. Din cate am inteles, daca o dau afara pentru motive ... (vezi toată discuția)
Concediata indemnizatie copil Andrei9208 Andrei9208 Buna ziua, M-am reintors mai devreme la munca pentru a beneficia de stimulentul de insertie creste copil, lucrez de o luna jumatate la o firma la care aflu ... (vezi toată discuția)