avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

amplasare benner pe peretele exterior al apartamentului

detin un ap.transformat in spatiu comercial,la parterul unui bloc si am niste intrebari referitoare la amplasarea unor bennere .
as dori sa stiu daca pot amplasa niste bennere pe suprafata exterioara a balconului si a peretelui din dreptul proprietatii mele ,bineinteles dupa ce se obtine atutorizatia de la urbanism ?
as dori sa intreb daca imi pot amplasa un benner pe supraf ext a blocului in dreptul ap meu? ce obligatii decurg din acest lucru fata de asociatia de proprietari? trebuie sa cer acordul asociatiei pentru amplasare?
trebuie sa platesc pentru amplasarea acestuia? cine stabileste cit si ce modalitate sta la baza acetui calcul?

poate v ati mai intilnit cu asemenea situatii!!!
Cel mai recent răspuns: LAUAND , utilizator 23:00, 6 Octombrie 2009
aveti nevoie de autorizatie de la urbanism, trebuie sa studiati hotaririle consiliului judetean/local cu privire la afisaj si sa obtineti aprobarea asocietiei de proprietari. si asociatie de proprietrari poate sa impuna o taxa in acest sens.
dupa ce obtineti autorizatia puteti sa montati bennerele.
s-ar putea sa se impotriveasca asociatia de proprietari desi ati avea autorizatia.
cred ca in final o sa trebuiasca sa discutati un pret si cu ei.
Legal, suprafata exterioara a condominiului, deci si cea aferenta apartamentului Dv. face parte din poprietatea comuna a asociatiei de proprietari. In consecinta ar trebui sa adresati o cerere presedintelui asociatiei prin care sa va exprimati dorinta amplasarii acestui banner, de ce dimensiuni este, unde anume vreti sa-l amplasati.
Presedintele (inclusiv comitetul) pot sa fie de acord pur si simplu, pot fi de acord cu niste conditii, pot fi de acord in schimbul unei chirii etc. sau pot sa nu fie de acord deloc.
.................
Ignorand legalitatea, pe care in mod frecvent o practica locatarii si in cazul amplasarii aparatelor de aer conditionat, antenelor tv, lucrari pe exterior de izolare termica etc., puteti sa va amplasati acel banner si asteptati reactia presedintelui. Daca va intreaba de vorba il luati pe "n-am stiut in brate" si incepeti negocierea cu el din acel moment.
..................
Ramane la alegerea Dv. modalitatea de abordare, cu mentiunea ca in a doua aveti o sansa-n plus.
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2009
elga50, moderator
va multumesc tuturor pentru raspunsuri.este logic ca amplasarea sa aiba loc dupa obtinerea certificatului de urbanism.intrebarea era daca proprietatea nu inseamna totalitateaperetilor interiori si exteriori care nu sunt parte comuna cu alti vecini?de ce ar trebui sa platesc taxa pe amplasarea acelui banner daca el este amplasat in dreptul propretatii mele pe partea exterioara a acesteai.bennerul nu este amplasat si pe peretele vecinului de dasupra mea!
Pentru ca tot ce este suprafata exterioara apartamentului, deci si peretele exterior al apartamentului nu este proprietatea individuala a apartamentului, ci face parte din proprietatea comuna a asociatiei.

Alte discuții în legătură

Modificare balcon The-Borg The-Borg Am cumparat un apartament intr-un bloc cu doua scari. La primavara doresc sa renovez apartamentul si implicit sa schimb vechea tamplarie de cornier cu geam de ... (vezi toată discuția)
Banner la balcon adi11cj adi11cj Buna ziua, Vreau sa pun un banner pe fatada balconului meu,un banner de promovare a afacerii mele proprii,apartamentul meu fiind si sediul social. Dar am ... (vezi toată discuția)
Banner publicitar pe bloc dragu_marius86 dragu_marius86 Buna ziua.Ca locatar in acest bloc am ales sa imi instalez un banner publicitar pe peretele blocului , exact sub pervazul meu. Am fost luat la intrebari de ... (vezi toată discuția)