avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Prescriptia infracțiunii de bancruta simpla
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Prescriptia infracțiunii de bancruta simpla

Administratorul unei societati refuza sa introduca cererea de deschidere a procedurii de insolventa ( care trebuia introdusa de mai bine de 10 ani, respectiv la data de 01.01.2005 ), ceea ce face ca datoriile societatii sa creasca continuu..
Poate fi tras la raspundere penala administratorul societatii pentru infractiunea de bancruta simpla si de la ce data incepe sa curga termenul de prescriptie ?
Va multumesc.

Alte discuții în legătură

O firmă inactivă, care are datorii către stat de peste 40.000 lei, dar fără bunuri mobile/imobile, poate solicita intrarea în insolvență? utillllizator01 utillllizator01 Buna ziua! Am si eu urmatoarea intrebare: o firma inactiva care are datorii catre stat peste 40.000 lei dar fara bunuri mobile/imobile poate solicita ... (vezi toată discuția)
Poate fi facut raspunzator? camaro camaro soc. are datorii de25oooron la stat,la care se adauga pen.15000ron ,nu mai sunt bunuri valoroase pe ea ,dar eu ca administrator nu mai sunt in firma de 7luni, ... (vezi toată discuția)
Lichidare srl rina68 rina68 Buna ziua, am fost asociata la o firma . iar sediul firmei este la mine acasa, Din 2009 firma nu mai are activitate. iar in 2010 a fost declarata ... (vezi toată discuția)