avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat ...
Discuție deschisă în Executare silită

Datorii la intretinere pentru un apartament cumparat prin licitatie

Buna ziua,
Anul trecut in Octombrie am cumparat un apartament prin licitatie publica. Actul de adjudecare este datat in Octombrie 2016, insa am putut intra in apartament abia pe data de 9.03.2017 in urma evacuarii silite cu jandarmi, politie... Acest apartament are datorii la intretinere, iar administratorul blocului face presiuni asupra noastra ca sa achitam, ca fiind noii proprietari, aceasta datorie acumulata de fostii proprietari.
Este obligatia noastra sa platim aceasta restanta atata vreme cat apartamentul a fost cumparat "liber de sarcini"?

Multumesc,
Adriana
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:17, 5 Octombrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunul dedus executarii silite este adjudecat,nu parcurge procedura de tranzactionare voita vanzator cumparator
Atat timp cat debitul este aferent perioadei anterioare incheierii actului de adjudecare,daca asociatia de proprietari nu a notat porivilegiul imobiliar la ocpi,nu s-a instituit cu pretentii la executorul judecatoresc si nu a depus documente care sa ateste debitul,suma nu va este opozabila
Asociatia de proprietari daca are interes in recuperare debit poate desfasura demersuri impotriva debitorului-daca acesta este solvabil,sau impotriva reprezentantilor asociatiei de proprietari care nu au aplicat dispozitiile in vigoare referitoare la procedura de recuperare debite
Perioada cuprinsă între data adjudecarii respectiv Octombrie 2016 si Martie 2017 cand s-a făcut evacuarea fostilor proprietari cade in sarcina noastra de a plati întreținerea? Desi ei au locuit acolo?
Buna ziua,
Este important sa stiu daca pentru perioada cuprinsă între data adjudecarii licitatiei, respectiv Octombrie 2016 si Martie 2017 cand s-a făcut evacuarea fostilor proprietari, cade in sarcina noastra de a plati întreținerea pentru aceste luni? Desi ei au locuit acolo si au consumat?
Multumesc,
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs ca proprietar trebuie să plătiți datoria, că altfel asociația de proprietari vă dă în judecată și va execută silit.
Nu cred că vă doriți să mai fie scos odată la licitație respectivul apartament`!
`
Apoi pe cale civila vă puteți îndrepta împotriva foștilor proprietari cu o acțiune în regres, să vă recuperați prejudiciul.
Vă așteaptă procese de lungă durată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament din executari silite anonimiu anonimiu daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza ... (vezi toată discuția)
Apartament la licitatie sorin0206 sorin0206 salutare ,am citeva nelamuriri si va rog daca ma poate ajuta cineva sa-mi scrieti concret ce ar trebui sa fac in cazul meu.Am participat la licitatia unui ... (vezi toată discuția)
Apartament adjudecat cu datorii ADYssa ADYssa Buna ziua, Va rog frumos, daca se poate, sa imi spuneti o parere despre urmatorul caz: am cumparat un apartament scos la licitatie (in publicatia de vanzare ... (vezi toată discuția)