avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită apartament din executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

apartament din executari silite

daca cineva achizitioneaza un apartament din executari silite cum intra in posesia contractului de cumparare.Cine apare ca vanzator in contract si semneaza pt vanzare?banca sau proprietarul apartamentului scos la licitatie? Daca sunt datorii mari restante la plata cheltuielilor de intretinere cine are obligatia sa le achite? cumparatorul sau vanzatorul cel executat silit? multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters145448 , utilizator 20:28, 21 Iulie 2011
Daca se achizitioneaza un apartament prin executare silita, executorul va libera un procs verbal de licitatie imobiliare , si ulterior dupa ce se plateste pretul se va elibera actul de adjudecare. Acesta din urma va repezenta titlul de proprietate pentru noul proprietar. Dupa inscrierea in cartea funciara trebuie sa solicitati , prin exeutor, evacuarea silita a fostului proprietar, daca acesta nu se conformeaza de buna voie. In perioada 1- decembrie -31 martie- evacuarile sunt suspendate de drept.
despre datoriile restante nimic,nimic?
datoriile restante la intretinere? Curent? Astea?
la asociatia de proprietari
Adjudecatarul nu are obligatia de a plati datoriile fostului proprietar.

Imobilul se preda adjudecatarului, conform dispozitiilor din codul de procedura civila, "liber de orice sarcini" (datorii-in speta) :)

Alte discuții în legătură

Prescriptia dreptului de a cere executarea silita Pruna Loredana Pruna Loredana Buna seara ! Am o mare nelamuriere si va solicit ajutorul. Pot cere prescriptia dreptului de a cere executarea silita avand in vedere ca exista un act de ... (vezi toată discuția)
Licitatia unui imobil alirvag alirvag as dori sa stiu daca dupa o licitatie se cumpara imobilul cine l-a cumparat poate avea contract de vanzare cumparare pe el? as dori sa stiu daca se poate face ... (vezi toată discuția)
Executare silitã apartament ipotecat cu cheltuieli de întreținere restante Patrick_ Patrick_ M-ar interesa părerea D-voastră cu privire la interpretarea prevederilor art. 20 din Legea 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea ... (vezi toată discuția)