avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Clauză antecontract v-c nerespectată de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Clauză antecontract v-c nerespectată de dezvoltator. Pot renegocia contractul?

Buna ziua,acum cateva luni am cumparat o garsoniera intr-un cartier rezidential in valoare de 33000eur.Initial am platit 1500 euro pentru rezervare,ulterior am fost chemat la notar sa mai achit un avans,am facut antecontractul,am achitat cam 90% din suma totala.Pe antecontract promisiunea de predare a imobilului era pe data de cel tarziu 31august.Evident,nici macar acum nu am intrat in posesia garsonierei.Clauza este urmatoarea:"In cazul in care promitentul vanzator va refuza incheierea contractului de vanzare cumparare la termenul stabilit din rea credinta va fi obligat la plata catre promitentul cumparator a sumei de 2000eur cu titlu de daune interese si la restituirea avansului de pret primit de acesta."
Pe mine m-ar interesa daca si cum as putea avea parte de o reducere de 2000 euro din restul de plata,dat fiind faptul ca au incalcat data promisa de predare a imobilului.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: kaz89 , utilizator 17:58, 4 Octombrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La termenul stabilit in antecontract v-ati intalnit la notariat cu promitentul vanzator pentru incheierea contractului de v/c? Pentru a solicita daune trebuie sa demonstrati reau credinta, refuzul incheierii cvc.
Nu ne-am intalnit,nu a dat niciun semn.In momentul respectiv,blocul era tot la rosu.Atunci am sunat la agentul de vanzari intrebandu-l ce se itampla de nu e gata,i-am cerut si nr de tel al dezvoltatorului dar nu mi l-a dat.Am putut doar sa iau nr de tel al sefului de santier si m-a tot amanat de la o sapt la alta cu finalizarea blocului.
Ultima modificare: Luni, 2 Octombrie 2017
kaz89, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu avea importanta in ce stadiu era blocul, trebuia sa va prezentati la notariat pentru indeplinirea formalitatilor ptr incheierea cvc. Notarul incheia un document prin care se confirma ca cealalta parte nu s-a prezentat si astfel aveati dovada relei credinte. Cum nici dvs nu v-ati prezentat se intelege ca ati incalcat prevederea contractului de a incheia cvc la termenul din antecontract. Se poate intelege si ca nu ati incheiat un act aditional de prelungire a promisiunii bilaterale de vc.
Puteti solicita daune in cazul in care in promisiune sunt prevazute clauze de penalizare pentru nepredarea la termen.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
In contract nu aveti specificate penalitati de intarziere?
Va recomand sa chemati dezvoltatorul la notar, pentru a clarifica situatia. Veti avea in vedere, bineinteles, stabilirea unui nou termen de perfectare a vanzarii precum si daunele-interese/penalitatile de intarziere derivate din nerespectarea termenului de catre vanzator.

Cu stima,
Este doar o clauza,ca daca depaseste termenul din rea credinta este obligat sa ma despagubeasca.Acum nu stiu cum as putea demonstra la notar ca a fost rea credinta.Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare preț apartament într-un imobil în construcție. este normal să mi se ceară bani în plus față de prețul din antecontract? stelianmarian stelianmarian Buna. Cu cateva luni in urma am semnat un antecontract pentru un apartament si am platit in avans cu bani cash tot apartamentul. S-a calculat contravaloarea in ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract vanzare-cumparare chris75 chris75 Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (eu fiind cumparatorul), pt un apartament inca in constructie la data respectiva, acesta urmand a-mi fi predat ... (vezi toată discuția)
Apartament predat, dar cu vânzare întârziată din cauza întârzierii intabulării florin135135 florin135135 Am încheiat o promisiune de vânzare - cumpărare, in calitate de promitent cumpărător și mi s-a predat imobilul, dar constructorul a întârziat cu ... (vezi toată discuția)