avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nerespectare antecontract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nerespectare antecontract vanzare-cumparare

Am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare (eu fiind cumparatorul), pt un apartament inca in constructie la data respectiva, acesta urmand a-mi fi predat la cheie. Am platit avans de 25% din suma de vanzare. Ca si clauza s-a stabilit un termen maxim in care vanzatorul trebuia sa-mi predea actele necesare accesarii unui credit ipotecar. Acest lucru nu s-a intamplat, mai mult decat atat sunt in apropierea datei stabilite in antecontract pentru autentificarea contractului de vanzare cumparare, vanzatorul fiind inca in stadiul de construire, si neavand absolut niciun act pe respectivul apartament, nefiind efectuat p-v de receptie a imobilului, fara cadastru si intabulare pe apartament. As vrea sa stiu pasii de urmat in executarea clauzelor contractuale, cat mai rapid cu putinta respectiv .... "la nerespectarea de catre vanzator a termenului de semnare acesta se obliga sa achite cumparatorului dublu sumei platit ca avans". Mentionez ca am trimis in mod regulat notificari prin care solicitam actele cerute de banca, am convocat vanzatorul la mediere, etc, fara ca el(vanzatorul - soc. comerciala ) sa dea curs acestora. Mai vreau sa stiu daca in afara instantei mai exista si alte cai de executare! Cu exceptia raketilor!! Multumesc
Cel mai recent răspuns: carmenalinamihai , utilizator 20:06, 2 Octombrie 2014
Banuiesc- ati incheiat un antecontract la notar, aveti clauza penala, il notificati pentru a se prezenta la notar pentru incheierea actului de vanzare cumparare, desi daca vanzatorul pune astfel de probleme e mai bine sa-l reziliati din culpa lui.Sper ca ati inclus in acest contract si obligatia vanzatorului de a va preda actele necesare accesarii unui credit. il puteti actiona in instanta si-i solicitati suma.Verificati in prelabil la registrul comertului daca are acelasi statut juridic sau daca a intrat in insolventa.
Doar prin instanta puteti rezolva problema dar nu stiu daca veti reusi sa primiti efectiv banii apoi.
Incercati sa consultati un avocat verbal si contracost care sa vada ce ar fi mai bine sa faceti.
Cu raketii vedeti ca riscati sa ajungeti la inchisoare.
Nu va sfatuiesc deloc sa va ganditi la asa ceva.

avocat Claudiu Lascoschi
In instanta nu prea tine clauza penala, dar puteti solicita sa va plateasca ce i-ati achitat, plus daune interese pentru fiecare zi de intarziere.Eu stiu cateva cazuri in care s-au cerut daune interese de 50 lei/zi de intarziere si s-au acordat de catre instanta.
sunt de aceiasi parere.
Sa inteleg ca un contract in ziua de azi nu are nicio valoare?
In antecontract e clar stipulat ca la neperfectarea tranzactiei din culpa vanzatorului se plateste dublul avansului!
Ma gandeam doar daca se poate in instanta investi contractul cu putere executorie si dupa recuperata datoria prin executor.

Posibilitati?

Alte discuții în legătură

Nerespectarea antecontract vanzare-cumparare de catre promitent cumparator jhonmer jhonmer Este vorba despre un apartament. S-a facut un antecontract in 12.02 2009 intre parti in care s-a dat o arvuna de 1000 de euro si urma ca in data de 10.04 2009 ... (vezi toată discuția)
Nerespectare antecontract trandafir88 trandafir88 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorea problema: -am incheiat acum un an un antecontract autentificat la notar pentru achizitia unei case aflata in ... (vezi toată discuția)
Ipotecare apartament pt care exista promisiune bilaterala de vanz-cump cristiana11 cristiana11 in ianuarie 2008 a fost incheiat un antecontrc de vanz-cump pt un ap care la acel moment nu era finalizat nu avea cadastru promitenta vanz a declarat sub ... (vezi toată discuția)