avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cai de atac - Penal Trafic de Droguri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cai de atac - Penal Trafic de Droguri

Se mai poate face apel la Inalta Curte de Casatie si Justitie la un proces care a primit o solutie nefavorabila la Curtea de Apel? Sau totul se termina la Curtea de Apel?
Daca la CA s-a judecat fondul, da. Daca a fost instanta de apel, hotararea este definitiva.
Nu inteleg ce vreti sa spuneti, am fost condamnat la prima instanta si am facut apel care se va judeca in curand, din cate am inteles solutia data de catre Curtea de Apel va ramane definitiva dar intrebarea este daca pot sa mai fac apel si la Inalta Curte de Casatie si Justitie?
Nu, hotararea CA este definitiva.
Nu puteti face apel la apel.

Exista doar posibilitatea unui recurs in casatie dar este foarte dificil de obtinut castig de cauza.
Fara sa aveti avocat care sa se ocupe de caz nu aveti nicio sansa, cred eu, avand in vedere tehnicitatea de care trebuie dat dovada in motivarea recursului in casatie.

Nu este vorba de recursul cum era pe vechea lege ci de conditii foarte restrictive.
Recursul in casatie trebuie motivat si nu se depune doar o declaratie de recurs cum era pe vechea lege.
Ultima modificare: Joi, 5 Octombrie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Potrivit noului cod penal caile de atac sunt apel si recursul, daca apelul se face la Curtea de Apel recursul se face la Inalta Curte de Casatie si Justitie ? Poate m-am exprimat gresit intrebarea era daca apelul ramane ultima cale de atac sau pot ajunge prin recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Alte discuții în legătură

Recurs in casatie- reducere pedeapsa? mny mny Buna seara.recursul extraordinar adica ultima cale de atac asupra unei decizii are vreun rost? Exista vreo sansa la scaderea pedepsei? cum poate fi acuzat ... (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva de condamnare cu executare pentru trafic de droguri georgiaaa georgiaaa Buna ziua,va rog frumos sa ma ajutati...Iubitul meu a fost condamnat definitiv 3 ani si 8luni,pt tragic de droguri(7pastile).este prima lui fapta..la fond ... (vezi toată discuția)
Care este natura recursului Jack55 Jack55 Buna ziua. Dupa ce am avut castig de cauza la Fond, am pierdut in faza de Apel. As vrea sa stiu ce se judeca la Recurs, se judeca la fel ca si la Fond/Apel, ... (vezi toată discuția)