avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriaș obligat să evacueze imobilul într-o zi. Are ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriaș obligat să evacueze imobilul într-o zi. Are dreptul titularul de contract să facă asta?

Buna ziua !! Va rog frumos sa ma sfatuiti ce actiuni legale se pot lua in situatia in care mama mea a stat fara contract de inchiriere intr-un imobil sub inchiriat de stat proprietarului , acesta din urma impunandu-se cu amenintari sa se elibereze imobilul pana deseara .Mentionez ca nu dispun de resursele neccesare in momentul de fata ca sa-i pot schimba domiciliul mamei peste noapte. Va multumesc anticipat !!
Ultima modificare: Luni, 9 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: GermanAlex , utilizator 20:44, 23 Octombrie 2017
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amenintarea este fapta penala, iar daca locatorul intra peste mama dvs in casa fara acceptul ei, la fel, este fapta penala, asa ca in caz de nevoie sunati la 112 urgent. Sfatul este sa discutati cu locatorul si sa stabiliti de comun acord un termen rezonabil (asa se face) si in felul acesta castigati 15-30 de zile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu poate obtine evacuarea decat prin actiune in evacuare conf.art.1034-1045NCPC.care poate dura 2-3 luni cu aproximatie
Va multumesc frumos pentru raspunsuri !!
Din nefericire locatorul a intrat in apartament cu acordul mamei iar cand ea a plecat de acasa au inceput amenintarile ca sa elibereze locuinta , in momentul de fata ni s-a impus sa luam bunurile maine la ora 8:00 dimineata ori altfel le scoate el in fata blocului .Mentionez ca am incercat mai intai o abordare amiabila insa nu am avut cu cine sa ne intelegem . Va rog frumos sa ma sfatuiti ce se poate face in situatia asta . Multumesc frumos .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca intra in casa fara acceptul mamei sau in lipsa ei, proprietarul savarseste infractiunea de violare de domiciliu, caz in care anuntati imediat politia. La fel si pentru eventualele amenintari.

Alte discuții în legătură

Chiriaș plângere penală pentru violare domiciliu Himmel Himmel Bună ziua, Mama mea a dat în chirie grsoniera unde am și eu adresa din buletin. O familie cu 2 copii, aceste persoane nu au plătit chiria și de vreo 6 ... (vezi toată discuția)
Când pot incepe partajul? Andrei0307 Andrei0307 Buna ziua! Locuim cu bunica soției care ne-a vândut cu contract partea ei de 5/8 din casă. Unchiul,mătușa și tatăl soției dețin o cota de 1/8 fiecare ... (vezi toată discuția)
Intimitatea proprietarilor - dispozitiv de ascultare instalat în casă de fostul concubin Mirabela Vlad Mirabela Vlad Buna seara. In primul rand va multumesc pentru timpul acordat si pentru efortul depus in oferirea raspunsurilor, consider acest portal foarte util. Sper sa ... (vezi toată discuția)