avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Speta leasing personal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Speta leasing personal

Am rugamintea sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea speta :
Firma A (agent de munca temporara) inchiriaza altei firme romanesti B un sofer profesionist care isi desfasoara munca in spatiul comunitar . Daca soferul primeste in cont salariul plus o alocatie (allowance apare in extras) mai trebuie sa primeasca si diurna ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:08, 19 Octombrie 2017
Ce inseamna acea alocatie ?
Pai asta e intrebarea, poate fi considerata diurna ? Firma platitoare este romaneasca, deci ar trebui sa scrie in romana, dar detaliile tranzactiei sunt in engleza !
Atat timp cat nu stim ce cuprinde acea alocatie, nu prea putem sa dam un raspuns concludent.

Puteti posta clauza referitoare la plata acelei alocatii?
Teoretic ar trebui sa fie diurna, numai ca angajatul nu a semnat nimic in acest sens. Tot ce a semnat este un contract de munca cu un salariu fix pe care il primeste separat , lunar. Este detasat fara act aditional de punere la dispozitie si nu are nici ordin de deplasare..
Dacă nu știm cum suna clauza privind acordarea alocației, ne este greu sa răspundem.
Puteți depune o sesizare la ITM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna sofer tir krysty.cv krysty.cv AM LUCRAT LA O FIRMA DE TRANSPORT CA SOFER,UNDE AM FOST PLATIT LA KM , CEEA CE STIU CA NU ESTE LEGAL. POT SA-I DAU IN JUDECATA PTR ASTA ... (vezi toată discuția)
Dreptul la diurna? madalintt madalintt va salut. am si eu cateva nelamuriri in legatura cu acordarea diurnei. mai explicit: lucrez la o firma de distributie si 6-8 zile pe luna am alocata o alta ... (vezi toată discuția)
Sofer profesionist ue Vajeila Vajeila Buna seara. Intampin o situatie destul de neplacuta. Pe data de 22.01 am plecat in comunitatea europeana ca sofer profesionist cu o firma angajatoare de ... (vezi toată discuția)