avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sofer profesionist UE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sofer profesionist UE

Buna seara. Intampin o situatie destul de neplacuta. Pe data de 22.01 am plecat in comunitatea europeana ca sofer profesionist cu o firma angajatoare de origine romana. Angajatorul mi-a promis o diurna zilnica care impreuna cu salariul atingeau suma de 2000€/luna. Dupa prima saptamana de munca, angajatorul mi-a comunicat faptul ca nu imi poate plati un salariu care impreuna cu diurna insuma 2000€/luna ci doar 1500€/luna. Am hotarat ca dupa 14 zile sa imi dau demisia (05.02). In perioada cat timp am fost plecat angajatorul mi-a dat avans salarial sub forma de diurna de 110€ iar lichidarea de 200€ insumand 310€ intr-o perioada de 14 zile. Insemnand la un calcul simplu ca mi-a oferit o diurna de 23€ pe zi iar in contract diurna minima eate de 35€ pe zi, pana la 83€ pe zi. Angajatorul refuza sa imi plateasca diferenta de bani, specificand prin: “atat ai muncit”. De asemenea in contractul de munca se stipuleaza ca trebuie sa muncesc 8 ore pe zi/40 de ore pe saptamana iar eu am depasit cu mult aceasta valoare fara a fi bonificat, asa cum prevede contractul de munca pentru orele suplimentare. Ce este de facut? Ce trebuie sa fac mai departe? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:19, 18 Februarie 2018
Inteleg ca sunteti angajat printr-o firma romaneasca de plasare forta de munca, sa prestati activitate in UE.
In contractul individual de munca pe care l-ati semnat trebuie sa se regaseasca drepturile de care beneficiati.
Daca aceste drepturi sunt incalcate de firma romaneasca puteti sesiza ITM din judetul unde este inregistrata firma, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Pentru a va recupera drepturile salariale restante aveti posibilitatea de a va adresa ITM-ului in a carui raza isi are sediul social angajatorul si/sau instantei de judecata (Tribunalul judetean in a carui raza aveti domiciliul) sau puteți apela la mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna strainatate Robert_Flavius Robert_Flavius Buna ziua, Am fost angajat de catre o firma romaneasca pentru a lucra in in belgia in domeniul constructiilor, neavand calificare in domeniu firma mi-a ... (vezi toată discuția)
Nu mi-a platit salariul teclas teclas Buna ziua , sunt sofer de tir si am lucrat o luna si o saptamana la o firma romaneasca. Saptamana din ianuarie a fost platita in cont dar luna lui februarie ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. sper sa găsesc ajutor în rezolvarea acestei probleme. ... Ionut2233 Ionut2233 Bună ziua. Sper sa găsesc ajutor în rezolvarea acestei probleme. Lucrez de 14 luni într-o firma de transport. Contractul meu de este de minim pe economie ... (vezi toată discuția)