avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Raport disciplinar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Raport disciplinar

Buna ziua,
As dori sa va adresez o intrebare legata de un eventual raport disciplinar intocmit la societatea la care lucrez. Superiorul meu a primit o conversatie privata (mesaj text) in care 2 colegi din firma ii subminau autoritatea. Este legal ca pe baza unei conversatii private (in afara orelor de program) sa se infaptuiasca raport disciplinar pentru cei doi angajati?

Va multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:02, 13 Octombrie 2017
legalitatea nu o poate stabili decat instanta de judecata.

Daca conversatia a avut loc , in afara orelor de program, atunci sesizarea comisiei de disciplina este absurda.

"Chiar dacă dispoziţiile art. 263 din Codul muncii nu fac referire la normele de comportament atunci când definesc abaterea disciplinară, nimic nu se opune ca prin regulamentul intern să se reglementeze obligaţia de a se respecta normele de comportament în unitate. Obligaţia de respectare a normelor de comportament în unitate se referă la comportamentul salariatului în toate structurile unităţii, adică inclusiv la club, cămin, cantină. De regulă, obligaţia de a respecta normele de comportament nu vizează comportamentul salariatului în afara unităţii. Prin excepţie, încălcarea normelor de comportament în afara unităţii va fi luată în considerare la salariaţii care, potrivit dispoziţiilor legale sau ale contractului colectiv ori individual de muncă, trebuie să se bucure de o reputaţie impecabilă. " (Ion Traian Ştefănescu, Tratat de dreptul muncii, vol. I, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2003, p. 508)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constituie abatere disciplinară în sensul prevederilor art.247 ... eduardvl eduardvl Constituie abatere disciplinară în sensul prevederilor art.247 alin.2 din Codul muncii, comportamentul necorespunzator al salariatului? CURTEA DE APEL ... (vezi toată discuția)
Greva spontana compaq.compaq compaq.compaq La greva spontana au participat 600 lucratori. Administratia o declara greva ilegala. Pot fi trasi la raspundere lucratorii? (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa ma mai primeasca la serviciu radu_elena radu_elena Buna ziua, Ieri la sfarsitul zilei am fost obligata si fortata de catre angajator sa imi scriu demisia fara niciun motiv. am refuzat,iar acesta a recurs la ... (vezi toată discuția)