avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Buna seara,sunt intr-o situatie complicata.Am act de vanzare-cumparare pe casa socrilor mei.In acest moment mai traieste doar soacra mea care are Alzheimer.Intrebarea mea este daca pot sa scot la vanzare casa,soacra fiind in intretinerea mea.Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Nico Trupoiu , utilizator 07:57, 26 Octombrie 2017
Aveti un contract de vanzare pentru casa si separat un contract de intretinere pentru soacra, sau un act care cuprinde ambele contracte, ce aveti mai precis? Daca aveti un contract de vanzare pur si simplu, pentru casa, puteti sa faceti ce doriti mai departe cu imobilul, adica sa-l vindeti, donati, etc. Insa trebuie vazut daca nu cumva actul este conditionat de clauze restrictive.
Buna seara
Daca exista un act de vanzare cumparare prin care dumneavoastra ati devenit proprietar al imobilului si acel act nu este grevat de nicio obligatie (drept de abitati, de uzufruct, de intretinere, etc) atunci puteti vinde.
Atentie, daca actul este incheiat cand erati casatorita sau traia sotul atunci trebuie intai sa dezbateti succesiunea.
Daca exista o clauza asupra actului atunci nu puteti sa vindeti decat daca la acea clauza se renunta sau decedeaza soacra.
Daca acea clauza se refera doar la obligatia de intretinere ne avand treaba cu imobilul puteti vinde..
Ultima modificare: Marți, 24 Octombrie 2017
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Am act de vanzare cumparare,sotul meu nu mai traieste si am clauza de intretinere pt.soacra.Va multumesc mult pt.raspunsuri !
In ipoteza in care discutam de un contract de vanzare cumparare fara drept de uzufruct viager, abitatie viagera, bunul imobil poate fi instrainat.

Daca discutam de un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct viager, doar nuda proprietate poate fi instrainata,

( dezmembramantul dreptului de proprietate, dreptul de uzufruct ori de abitatie trebuie respectat ).

Daca este instituita o obligatia de intretinere, in sarcina dumneavoastra, ea trebuie respectata, insa bunul poate fi vandut.


Succes.




Din pacate exista o clauza de uzufruct viager,am recitit contractul,nu inteleg ce inseamna nuda proprietate !

Alte discuții în legătură

Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Vanzare nuda proprietate florest florest Cazul meu: Sunt proprietarul unui apartament in care detin nuda propritate iar parintii mei au dreptul asupra unei camere la abitatie (habitatie) ... (vezi toată discuția)
Clauza viagera in contractele de vanzare cumparare doruba doruba Intrebare: E posibil pentru un proprietar cu clauza viagera (dupa semnarea actelor de vanzare cumparare unor terti) sa gireze cu locuinta in scopul obtinerii ... (vezi toată discuția)