avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident pe trecerea de pietoni. Pot apărea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident pe trecerea de pietoni. Pot apărea complicații dacă am dus victima la spital și n-am stat tot timpul acolo?

Am lovit un om pe trecere, nu foarte rău și l-am dus imediat la spital. La spital mi-a zis portarul sa scot mașina că încurcă circulația așa că am scos mașina și m-am resemnat câteva minute in mașină. Pe urmă am mers acolo la urgențe unde între timp a apărut poliția care credea că am plecat de acolo și se uitau pe camere. Am căutat polițistii și am mers cu ei la secție unde am suflat în fiolă. Țin să menționez că polițistul nu mi-a luat declarație scrisă, mi-a luat actele, mi-a luat și un număr de telefon și o zis că mă sună mâine să revin la secție. Mă trimis acasă. Acum aștept să mă sune. Credeți că o să mă acuze de plecare de la fata locului?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Gheorghe Florin , Consilier juridic 07:28, 1 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Nu veti fi acuzat de părăsirea locului accidentului. Legea va permite să duceți accidentați la spital
Gheorghe Florin a scris:

Nu. Nu veti fi acuzat de părăsirea locului accidentului. Legea va permite să duceți accidentați la spital

Am citit legislația și acolo se presupune că trebuie să mă scriu in ceva registru la spital, ceea ce nu am apucat sa fac. Plus că acele minute de stat in mașină când ma trimis portarul sa scot masina au fost undeva la 20 ... Am intrat în panică. Și nu eu am sunat la politie, eu doar m-am dus sa ii caut presupunând că au sunat cei de la spital... Ei între timp mă căutau pe camerele de supraveghere ale spitalului. De aici și marea mea dilemă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pai v-ati intors de buna voie la spital, ati discutat cu politia care va si luat actele si ati dat si un numar de telefon pentru contact.
Pana la urma nu ati cautat sa scapati de responsabilitatea faptelor dvs.
NU cred ca trebuie sa fiti ingrijorat din privinta acestor acuzatii.
Va spus ceva politia in acest sens de sunteti asa ingrijorat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Octombrie 2017
Gheorghe Florin, Consilier juridic
Nu a menționat poliția absolut nimic. Doar întrebam... Între timp sunat polițistul și a zis că au foarte mult de lucru și au amânat până azi, dar inca nu a sunat deci poate mă mai amână încă o zi... In ideea acestei amânări de pe o zi pe alta, știu că voi avea 15 zile in care pot sa conduc cu dovada. O întrebare ar fi daca sunt 15 zile din data accidentului sau din data în care dau declarație? Pe ce perioadă îmi va suspenda permisul?
Ultima modificare: Duminică, 29 Octombrie 2017
ContSters444986, utilizator
Spuneti ca vi s-au luat actele. Asta inseamna ca si CI, permis si certificat de inmatriculare?
NU vi s-a eliberat nici o dovada inca?
Dovada intra in vigoare de la data savarsirii faptei .

Alte discuții în legătură

Pieton acrosat pe trecere semaforizata Cangur Cangur Buna ziua , ma numesc Catalin si astazi 08.03.2016 am acrosat un pieton pe o trece de pietoni semaforizata , trecerea este asezata chiar la iesirea din sensul ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa spike00spiegel spike00spiegel Buna ziua Pe 14 ianuaria am avut un accident pe trecerea de pietoni, culpa este impartita avand in vedere ca femeia este a avut 0.85 alcool in aerul expirat ... (vezi toată discuția)
Accident de circulatie cu victime si parasirea locului accidentului dany2380 dany2380 buna ma numesc daniel si va rog din suflet daca ma puteti ajuta! in urma cu 3 zile plecand dimn cu masina spre locul de munca ,in drum prin localitatea ... (vezi toată discuția)