Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Prescrierea impozitului pe pământ datorate primăriei.

Pământul deținut de tatăl a creat o suma importanta datorata primăriei comunale. Tatăl a decedat în 2001 și de atunci nu s-a mai plătit impozitul,iar pământul nu a intrat la dezbaterra succesiunii. As dori sa plătesc impozitul fără majorări, dar primăria nu vrea acest lucru. Exista un termen de prescriere în aceasta situație? Primăria a trimis o adresa la fosta locuință a defunctului în 2016.
Ultima modificare: Luni, 30 Octombrie 2017
Adyrujan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 09:13, 30 Octombrie 2017
Impozitul aferent ultimilor 5 ani nu e prescris. Prin urmare nici penalitatile aferente. Evident ca nu a platit impozit pe 15 ani deci s-au prescris sumele aferente a 10 ani. In concluzie in momentul in care veti face succesiunea sau veti lua o decizie care sa implice primaria, aceasta nu va emite niciun act pina nu platiti tot. De ultimii 5 ani nu veti scapa niciodata cu accesoriile aferente.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restanta la plata impozitului pe locuinta mai mare de 5 ani so70ab so70ab As dori sa stiu daca impozitele locale (locuinta,masina) beneficiaza de prescriptie daca sint mai vechi de 6 ani ,si ce anume se poate face pentru a nu mai fi ... (vezi toată discuția)
Impozit cladiri si terenuri mahalean mahalean Buna seara , Mama a fost urmasa de veteran de razboi pina in anul 2010 cind a decedat . Pina acum nu am facut dezbatere succesorala . Directia finantelor ... (vezi toată discuția)
Impozit auto Corry03 Corry03 Buna ziua! In timpul casatoriei cu mama mea, decedata in 2004, tatal meu a cumparat o masina, care a fost declarata la directia venituri buget local si pentru ... (vezi toată discuția)