avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 120 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV contraventie Radar
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV contraventie Radar

Am o intrebare . Daca pe PV de Contraventie la rubrica AGENT CONSTATOR nu exista decat semnatura acestuia , pot contesta acest proces verbal ca fiind lovit de nulitate deoarece nu este trecut clar numele si functia ?
Contesati-l si pentru acest motiv si poate mai gasiti si altceva .Termenul in care puteti depune contestatia este de 15 zile de la comunicarea pv.
Buna ziua
Puteti depune contestatie de anulare a procesului- verbal de contraventie avand in vedere lipsa mentiunilor cu privire la numele si functia agentului constatator.
Cu stima !
In termen de 15 zile de la semnarea/primirea la domiciliu a procesului verbal de contraventie,puteti forumla contestatatie impotriva procesului verbal de contraventie,in baza art.16 din OG nr.2/1001
invocati nulitatea absoluta si ati castigat rapid!=D>
OUG 2/2001:
Art. 16. -
(1) Procesul-verbal de constatare a contravenţiei va cuprinde în mod obligatoriu: data şi locul unde este încheiat; numele, prenumele, calitatea şi instituţia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupaţia şi locul de muncă ale contravenientului; descrierea faptei contravenţionale cu indicarea datei, orei şi locului în care a fost săvârşită, precum şi arătarea tuturor împrejurărilor ce pot servi la aprecierea gravităţii faptei şi la evaluarea eventualelor pagube pricinuite; indicarea actului normativ prin care se stabileşte şi se sancţionează contravenţia; indicarea societăţii de asigurări, în situaţia în care fapta a avut ca urmare producerea unui accident de circulaţie; posibilitatea achitării în termen de 48 de ore a jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, dacă acesta prevede o asemenea posibilitate; termenul de exercitare a căii de atac şi organul la care se depune plângerea.
Art. 17. - Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.
Succes!:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere impotriva unui proces verbal de contraventie ramo_davi ramo_davi Buna ziua! Am primit o instiintare de la primarie ca am de plata 200ron, cand am fost sa vad depsre ce e vorba, am constatat ca a fost emis pe numele meu un ... (vezi toată discuția)
Continutul pv conform ognr. 2/2001 stanescucristiana stanescucristiana n cazul unui proces verbal contraventional, agentul care intocmeste pv trebuie sa inscre toate datele personale ( cnp, data nasterii, adresa) ale martorului ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda Stamate511 Stamate511 Pot face contestație la o amendă pt ca am avut altfel de declaratie pe propria răspundere (vezi toată discuția)