Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divort

am actiunea de divort depusa la judecatorie,sotul meu a primit intampinarea ,si a luat hotararea sa fie de acord cu divortul.Ca raspuns la intampinare ,poate sa faca o cerere de mana in care sa isi exprime acordul si sa o depuna personal?ce se intampla in acest caz?suntem chemati la primul termen?sau se termina aici?
Cel mai recent răspuns: ALEXANDRA VASILE , Avocat 15:11, 13 Noiembrie 2017
Buna ziua,

Veti fi chemati amandoi la instanta la un termen de judecata pentru a va exprima fiecare acordul cu privire la divort. Veti fi citati pentru a va prezenta la instanta.
multumesc mult.Pot face o cerere de renuntare la proba cu martori?nu as vrea sa mai fie chemati in instanta.
Daca veți fi de acord ambii cu divorțul, inclusiv cu atribuirea culpei unuia sau altuia, ori ambilor, nu se mai trece la etapa urmatoare, adică administrarea probei testimoniale (martorii).
Nu as renunța la martori, caci posibil soțul sa nu fie de acord cu desfacerea căsătoriei din culpa lui/ ambilor, ci sa dorească, de ex., din vina dvs, iar dvs sa nu fiți de acord.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna ziua,

Daca sotul se prezinta la termen si spune ca este de acord cu divortu, puteti renunta atunci la audierea martorilor. Atlfel, nu aveti certitudinea ca sotul va fi de acord cu divortul si ca nu mai aveti nevoie de martori.

coxie a scris:

multumesc mult.Pot face o cerere de renuntare la proba cu martori?nu as vrea sa mai fie chemati in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prezenta proces divort ro_red_rosu ro_red_rosu Eu si sotul meu divortam prin comun acord, suntem casatoriti de 10 ani, nu avem copii, avem prima infatisare pe 29 septembrie. Sotul este reclamant iar eu ... (vezi toată discuția)
Divort-primul termen de judecata getastroe getastroe Buna ziua, Pe data de 12.11.2018,avem prima infatisare la tribunal. Cererea de divort a fost introdusa de sotul meu. Este o problema daca nu ma prezint,ce ... (vezi toată discuția)
Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)