avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... prezenta proces divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

prezenta proces divort

Eu si sotul meu divortam prin comun acord, suntem casatoriti de 10 ani, nu avem copii, avem prima infatisare pe 29 septembrie. Sotul este reclamant iar eu parat.Este obligatoriu ca eu sa ma prezint? Ce se intimpla daca nu ma duc? Nu pot pleca de la servici.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 21:55, 3 Septembrie 2010
daca ati formulat cererea "prin acord comun", trebuie sa fiti prezenti amandoi. daca nu, cererea se va respinge.
adica se amana pentru o alta zi?nu pot face o cerere prin care sa mi exprim acordul pentru divort?Sau sa imputernicesc pe cineva?
pe citatie scrie " in caz de neprezentare a partilor, se va putea trimite un inscris, judecata urmand a se face in lipsa"
nu se mai amana, se respinge.
pe toate citatiile scrie asa, pt ca ei nu schimba continutul citatiei in functie de natura procesului.
daca vreti sa nu se respinga, transformati (printr-o precizare scurta in scris, )divortul acord in divort clasic, in care sotul va da formal in judecata (reclamant), iar dv sunteti parata. in acest caz, nu mai trebuie sa fie decat sotul prezent.
Prezenta partilor la divort este obligatorie, mai ales ca doriti sa incheiati divortul prin acord.Nu ati precizat daca cererea de divort a fost formulata in mod obisnuit si anume reclamantul a cerut desfacerea casatoriei din culpa comuna si doriti ca la primul termen ca reclamantul sa isi precizeze actiunea in divort prin acord si dvs. sa fiti de acord sau s-a formulat direct prin acord si actiunea este semnata de ambii soti?
Pentru ca nu va puteti prezenta, se mai poate culpa comuna, hotarare nemotivata si formulati dvs. ca parata intampinare pentru primul termen si aratati in intampinare ca sunteti de acord cu actiunea reclamantului , atunci il lasati pe sot sa probeze cu un martor si poate instanta va accepta audierea la primul termen a martorului si veti finaliza asa.
Avocatul nu va poate reprezenta pentru ca sunt situatii expres prevazute de lege si dvs. nu va aflati in acele cazuri.
daca dvs nu ati fost impreuna cu sotul sa depuneti cererea de divort, inseamna ca nu s-a depus cerere pt un divort prin acord. astfel, daca dvs sunteti parat nu e neaparat necesar sa va prezentati. procesul se va judeca in lipsa.
daca doriti sa se termine relativ repede, puteti sa depuneti o intampinare in care sa scrieti ca sunteti de acord cu capetele de cerere

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Corectitudine citatie proces divort bontzi bontzi buna seara...va rog sa ma ajutati cu un raspuns. am primit citatia pentru procesul de divort intentat de sotul meu insa nu am semnat de primire...factorul ... (vezi toată discuția)
Pasii de urmat la divort mariamaria1 mariamaria1 dupa ce a fost depusa cererea de divort ce urmeaza la termenul care se acorda ptr. judecata?exista din casatorie un copil major de 20 de ani. (vezi toată discuția)
Situatii in caz de divort mihali mihali Buna seara, 1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate ... (vezi toată discuția)