avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Situatii in caz de divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Situatii in caz de divort

Buna seara,

1.As dori sa stiu, in cazul unui divort (de comun acord sau nu), care este de obicei primul termen dat de instanta? Este acelasi in toate cazurile?
2. Daca divortul este de comun acord, se poate da termen imediat pentru judecare?
3. In cazul in care, la primul termen, unul dintre soti nu se prezinta, se judeca procesul sau se amana din nou ? Si daca se amana si el iarasi nu se prezinta, cat poate fi intarziat divortul?

Multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:39, 7 Septembrie 2009
teremenul nu va fi imediat, de regula se da un termen de 2 luni . daca este un divort prin acord este necesara prezenta ambilor soti in fata instantei. In cazul celuilalt ip de divort este necesara prezenta reclamantului pe parcursul intregului proces. Daca reclamantul lipseste la prima infatsare cererea de divort se poate respinge ca nesustinuta. Lipsa reclamantuuli la alte termene duce la suspendarea procesului.
feriti-va de divortul prin acord, daca va grabiti, pentru ca vi se vor da 2 luni de impacare si apoi termenul...

chiar daca paratul nu se prezinta, divortul merge in continuare...important este sa lipseasca reclamantul ca sa nu se mai pronunte divortul.
oricum maxim 6 luni poate dura un divort
Daca divortul prin acord nu este cel mai indicat si pentru ca doresc sa-l obtin in cel mai scurt timp, ce varianta ar trebui sa aleg?? Cam cat poate dura?
In cazul in care ne intelegem asupra partajului, ce trebuie sa fac pentru a termina odata cu divortu?
Este neaparat nevoie de avocat sau pot face singura acest demers?

Multumesc mult!
BUNA ZIUA
daca tot doriti sa divortati grabnic formulati cererea de divort de maniera desfacerii casatoriei din culpa comuna cu nemotivarea hotararii asta inseamna ca sunteti ambi parteneri deacord cu tot ce se cere.
partajul in cadrul cererii de divort se solutioneaza doar daca partile se inteleg asupra bunurilor comune si incheie o intelegere numita juridic tranzactie .
nevoie de avocat este pentru ca aveti de formula actiunea de divort cu capatul de cerere pentru partaj si o tranzactie pentru partaj .
destul de complicat daca nu aveti habar de justitie
bafta
av daniela homeag
Va multumesc d-na avocat!

Alte discuții în legătură

Actiune divort INFORMAT INFORMAT Va rog, am urmatoarea intrebare: Cum se poate solutiona o actiune de divort daca una dintre parti nu se prezinta. Reclamanta a cerut in actiunea de divort ... (vezi toată discuția)
Divortul nelutu01 nelutu01 buna seara! am si eu o nelamurire, din casatorie rezulta un minor de 11 ani, divortul poate fi de comun acord? se audiaza si minorul la proces? (vezi toată discuția)
Divort mihali mihali Buna ziua, Revin cu rugamintea de a ma sfatui cum sa procedez in situatia urmatoare: 1. In cazul in care sotul meu nu doreste sa fie implicat in ... (vezi toată discuția)