avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CIM perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CIM perioada de proba

Buna ziua, Va rog sa imi ma ajutati cu speta de mai jos: O societate din Romania a incheiat cu un salariat un contract de munca pe perioada nedeterminata, cu perioada de proba de 6 luni. Functia sa este de executie. Va rog sa imi spuneti daca acest lucru atrage nulitatea contractului individual de munca si care sunt riscurile pentru angajat. Multumesc
Cel mai recent răspuns: e_stefaniaandreea , utilizator 10:23, 3 Noiembrie 2017
Art.57 C.mun.
...
(4) În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
....
(6) Constatarea nulităţii şi stabilirea, potrivit legii, a efectelor acesteia se pot face prin acordul părţilor.
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

In speta, doar clauza cu privire la durata perioadei de proba este lovita de nulitate.
Va multumesc frumos pentru lamuriri.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba CristianaGh CristianaGh Bună ziua, În cadrul unui contract de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba CristianLT CristianLT Bună ziua, în contractul meu de muncă ( durata nedeterminată ) am scris ca și perioadă de probă 120 de zile lucratoare(funcție de conducere),în ... (vezi toată discuția)
Nulitate contract - microintreprindere osoftware osoftware daca contractul de munca (unicul) este lovit de nulitate (pentru ca nu s-a facut dosar medical) ... se mai ia in calcul pentru intailnirea conditiilor de ... (vezi toată discuția)