avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Perioada de proba

Bună ziua, în contractul meu de muncă ( durata nedeterminată ) am scris ca și perioadă de probă 120 de zile lucratoare(funcție de conducere),în condițiile in care legea spune 120 de zile calendaristice. Vă rog să îmi spuneți dacă este normal, iar în cazul in care deși au trecut cele 120 de zile calendaristice sunt concediat in următoarea perioadă inainte de a se împlini cele 120 de zile lucrătoare (așa cum mi-au scris in contractul de muncă ) am vre-o șansă de reușită dacă îi acționez în instanță. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:48, 8 Iunie 2018
Art.57 C.mun
....
(4) În situaţia în care o clauză este afectată de nulitate, întrucât stabileşte drepturi sau obligaţii pentru salariaţi, care contravin unor norme legale imperative sau contractelor colective de muncă aplicabile, aceasta este înlocuită de drept cu dispoziţiile legale sau convenţionale aplicabile, salariatul având dreptul la despăgubiri.
.....
(7) Dacă părţile nu se înţeleg, nulitatea se pronunţă de către instanţa judecătorească.

Prin urmare,instanta va poate da castig de cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada de proba CristianaGh CristianaGh Bună ziua, În cadrul unui contract de munca se poate stabili o perioada de proba de cel mult 90 de zile calendaristice pentru functiile de executie si de ... (vezi toată discuția)
Cim perioada de proba e_stefaniaandreea e_stefaniaandreea Buna ziua, Va rog sa imi ma ajutati cu speta de mai jos: O societate din Romania a incheiat cu un salariat un contract de munca pe perioada nedeterminata, cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz zvrs zvrs Buna ziua, a-si dori sa intreb daca in contractul meu individual de munca scrie un preaviz de 45 de zile lucratoare conform legii 53/2003 si ulterior am citit ... (vezi toată discuția)