avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita formulata pe adresa la care am ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita formulata pe adresa la care am domiciliat in urma cu mai mult de 7 ani

Buna ziua,
Am primit la actualul loc de munca o adresa prin care dispune infiintarea unei popriri pe veniturile mele. Mentionez ca am descoperit urmatoarele neconcordante:
1. adresa de domiciliu stipulata in poprire este una la care am domiciliat in urma cu mai mult de 7 ani
2. nu mi-a fost trimisa o copie de pe încheierea de încuviinţare a executării silite - am cautat pe site-ul Ministerului Justitiei si nu am gasit nici un proces deschis impotriva mea de catre creditorul mentionat in poprire.

Ce ma sfatuiti sa fac?
Multumesc frumos,
Stefan
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 16:10, 6 Noiembrie 2017
In adresa de poprire trebuie sa scrie cine a infiintat poprirea si in baza carui titlu executoriu. Puteti contesta poprirea in termen de 15 zile de cand ati aflat de existenta ei.
Buna ziua, este trecut numele si adresa executorului, dar din acest forum am aflat ca din 2016 toate executarile silite trebuiesc incuvintate de catre instantele de executare, citez "competența de încuviințare a executării silite aparține din nou instanțelor de executare, potrivit unor modificări introduse la acel moment prin ordonanță de urgență." si "Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2016 pentru modificarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi a unor acte normative conexe a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 85 din 4 februarie şi se aplică de la data publicării.

Începând de joi, instanţa de executare este cea care se ocupă de soluţionarea cererilor de încuviinţare a executării silite, astfel că această activitate nu mai revine executorilor judecătoreşti"
depinde de natura "datoriei" pe care s-a emis poprirea:
Toate deciziile si somatiile emise de catre ANAF sunt titluri executorii, la fel si somatiile emise de catre Directiile de Taxe si Impozite Locale, astfel incat fiscul (la modul general) nu are nevoie de incuviintarea instantei de judecata pentru a ne popri conturile sau pentru a scoate la vanzare bunurile imobile ale debitorilor fiscali.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator
este un credit bancar iar creditorul este ProsperoCapital SARL prin reprezentatul KRUK Romania....
Luati legatura cu executorul nu cred sa nu aiba " incuviintarea executarii silite" , Nu va incadrati la prescrierea datoriei? astia au obiceiul sa incerce executarea silita a creditelor prescrise.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
prepeleac, utilizator

Alte discuții în legătură

Exceptia lipsei calitatii procesuale pasive a creditorului actual GEO GEO GEO GEO GEO GEO Buna ziua, In noiembrie 2017,firma de recuperari creante Secapital SaRL a solicitat la BEJ o executare silita,s-a incuviintat la Judecatorie executarea pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita - contestatie avand la baza prescriptia? mihail2012 mihail2012 In data de 05.03.2008 am incheiat un contract de credit bancar cu BCR S.A.. Mi-a fost acordat un credit in valoare de 30827 lei, acordat pe o perioada de 120 ... (vezi toată discuția)
Comunicare poprire bej - nu exista decizie/dosar la judecatorie Notsure Notsure Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: daca cineva primeste o notificare de poprire de la BEJ, pentru un credit facut in anul 2005, ... (vezi toată discuția)