avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua,
Am si eu intrebare , fratele meu a divortat in 2009 de sotie , sa stabilit plata pensiei alimentara pentru copil , el a platit pensia lunar dar nu a virat bani in cont ce a platit gradinita, a luat haine...lunar....acuma in martie sotia a depus plangere penala inpotriva lui cum ca nu ar fi platit pensia alimentara din 2009 , abandon familiar...el nu mai are toate chitantele din 2009 ce doar cateva din ultimi ani .Intrebarea mea este are dreptul sa ceara din 2009 ?? El ce poate face daca nu mai are toate chitantele ? Specific este pe penal.Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
Avcris, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Plata gradinitei se poate dovedi cu o adresa de la gradinita care va atesta CINE a depus banii.
Pentru restul, sa depuna ce are.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va face dovada platilor cu ce inscrisuri are, cu martor, cu adeverinta gradinita etc.
Multumesc frumos pentru raspuns. Si lunile la care nu mai are dovada se vor calcula retroactiv din 2009 sau ultimi 3 ani? Multumesc!

Va face dovada platilor cu ce inscrisuri are, cu martor, cu adeverinta gradinita etc.

Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
Avcris, utilizator
Politia nu calculeaza vreo suma si nu obliga la vreo plata cumulata, doar cerceteaza daca sunt intrunite conditiile existentei infractiunii de abandon de familie constand in neplata pensiei pt 3 luni consecutive.

Pt obligarea la plata retroactiva trebuie mers la un executor judecatoresc dar doar pt ultimii 3 ani.
În primul rând plângerea este tardivă. Nu este treaba polițiștilor sau parchetului să cerceteze ce s-a întâmplat cu plata pensiei în anul 2009.
Invocați TARDIVITATEA și punct.
Ultima modificare: Luni, 6 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator

Alte discuții în legătură

Intrebare abandon de familie Jan plesan Jan plesan Se mai poate numi abandon de familie dupa 12 anii (vezi toată discuția)
Abandon de familie. când se formulează plângerea penală? Monica1606 Monica1606 Buna Ziua!am divortat in februarie 2016 si pana in ianuarie 2017 fostul sot nu a platit pensie alimentara,am facut plangere pe ala si dupa 6luni primesc prin ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie alimentara roxilex roxilex sunt divortata din 2007 si nici pana in prezent fostul sot nu a platit pensia alimentara stabilita de instanta. Ce pot face sa recuperez banii? Mentionez ca ... (vezi toată discuția)