avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 116 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cine moștenește apartamentul în cazul decesului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cine moștenește apartamentul în cazul decesului meu, dar al soțului?

Buna seara.Eu si sotul vrem sa facem un credit ipotecar pt un apartament.El are deja un copil dintr-o relatie de concubinaj si nu doreste ca acesta sa aiba drepturi de mostenire asupra noului apartament.Pe ce nume sa trecem apartamentul????Daca trecem pe numele meu apartamentul,mai are si acel copil vreun drept???Mentionez ca si eu am un copil din alta relatie,el are vreun drept in caz ca eu patesc ceva sau sotul???Se poate face vreun act sa ramana copilului meu si al celor ce o sa se nasca din casatoria noastra???
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 21:29, 10 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc pt raspuns.Suntem casatoriti si o sa facem un credit ipotecar.Daca il adopta pe copilul meu atunci o sa mosteneasca si el si viitorii copii??Daca nu adopta si daca face testament ca apartamentul il lasa copilului meu si celorlalti copii care o sa vina atunci copilul lui o sa aiba dreptul sa atace testamentul??El nu vrea ca acel copil sa nu aiba nici un drept asupra bunurilor dobandite in timpul casniciei cu mine.Ii plateste pensie alimentara si ce mai trebuie dar nu vrea sa ii lase altceva
Nu-l poate dezmoșteni pe propriul lui copil, nici măcar prin testament.
Va avea și el drept la moștenire(la bucățica lui), și va participa la succesiune după moartea tatălui său
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Dapix, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Dar nu inteleg de ce copilul meu nu ma poate mosteni pe mine???Noi facem creditul impreuna il platim amandoi timp de 30 ani.El cum sa nu aiba dreptul de mostenire asupra apartamentului cumparat???Doar si eu muncesc si platim din banii comuni.De ce trebuie sa se considere ca mosteneste pe sot(care nu e tatal lui si nici nu l-a adoptat in acte)??

Alte discuții în legătură

Masa succesorala marian1969tm marian1969tm buna ziua,as dori sa stiu daca pot face un testament cu uzufruct viager doar pentru un singur copil la o proprietate (casa construita de mine) personala.Acest ... (vezi toată discuția)
Succesiune LJM LJM In timpul casniciei am capatat mostenire un apt. in care locuiesc cu sotia. Daca las prin testament toata averea mea sotiei, ce se intampla cu ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dezmoșteni unicul fiu? Marinescu D. Marinescu D. Cum pot dezmoșteni unicul fiu adult, alcoolic( orfan de mamă de la 4 ani), crescut și întreținut de mine și actuala sotie ( căsătorit la vârsta de 4 ... (vezi toată discuția)