avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu minor prin acordul părților, în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu minor prin acordul părților, în instanță

persoana in cauza doreste divort. amiabil culpa comuna cu minor. in instanta fara avocat.

ce acte are nevoie? cererea e tipizata si o primeste de la judecatorie? cum.trebuie sa procedeze?
valoarea pemsiei au hotarato si cine tine copilul
Ultima modificare: Vineri, 10 Noiembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:30, 15 Noiembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca tot este vorba despre divort prin acord, ar fi mai bine sa mergeti la notar. Acolo nu trebuie sa va faceti probleme pentru forma cererilor, notarul se ocupa de tot.
Daca insistati cu divortul la instanta, nu exista o cerere standard. Incercati pe portalul instantelor de judecata, poate gasiti acolo un model de cerere. Va trebui sa depuneti copii dupa actele de identitate, dupa certificatul de casatorie, dupa certificatul de nastere al copilului, adeverinta de la locul de munca privind veniturile amandurora. Cererea de divort prin acord trebuie semnata de ambii soti si trebuie depusa de amandoi personal. La primul termen de judecata (veti fi citati), trebuie sa va prezentati amandoi in fata instantei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
se divorteaza prin acord, cererea o scrie unul, nu trebuie motivata, se semneaza de amandoi si se depune de amandoi in instanta.
subsemnatii x si ycu datele.. casatoriti de la data in loc, , solicitam ca instanta prin hot ce se va pronunta sa dispuna desfacerea casatoriei prin acord ( art 373 lit a), sa reia sau nu sotia/ sotul numele avut anterior casatoriei daca e cazul, autoritatea parinteasca sa fie exercitata de ambii parinti, locuinta copilului sa fie la x parinte , iar celalalt va plati pensie de..
cererea se timbreaza cu 200 de lei, se achita la sectia financiara si depuneti chitanta in original la dosar, copii dupa buletine, certificat nastere copil, sotie, certificatul de casatorie in original.
cam asa.
modele de cereri gasiti pe internet, nu va da de la judecatorie model.
Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2017
gi-jane2, moderator
cat e timbru? 100 sau 200?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am scris in mesaj, 200 . E vb de un divort prin acord si cererea se timbreaza cu 200 de lei.
ea nu mai vrea. depune doar el

Alte discuții în legătură

Divort - prima casa andreea8891 andreea8891 Salutare, Sunt casatorita, si vreau sa divortam, nu avem copii, doar eu am achizitionat un apartament in Programul Prima Casa, intrebarea mea este la : Acest ... (vezi toată discuția)
Divorț cu minor, procedură juditbacso juditbacso Buna ziua . Nu am posibilitatea sa platesc un avocat.Sunt despartita de sot de trei ani nu tinem legatura nu vorbim nu stim umde e viziteaza copulul nostru de ... (vezi toată discuția)
Model cerere divort Mariuscm Mariuscm Buna ziua.va rog sa ma ajutati cu un model de cerere divort, vreau sa deschid actiunea de divort fara avocat. (vezi toată discuția)