avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Cum pot obtine custodia copilului..daca traiesc in ...
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Cum pot obtine custodia copilului..daca traiesc in concubinaj

Buna seara..povestea mea este mai complicata...am o fetita de 1 anisor..si avand in vedere ca nu ma mai inteleg cu tatal ei...din cauza ca imi reproșează mereu ca nu sunt buna de nimik...si nu ma ocup de loc de copil..asta in cazul in care doar eu muncesc si stau plecata cu zilele..si el sta acasa
Zi de zi cu telefonul in mana pe retele de socializare..si mama lui se ocupa de fetita..nu face nimik in a se ocupa de copil...daca sta 2 min cu ea si o vede ca plange deoarce vrea cva..urla la maicasa sa vina sa o ia...atunci cand sunt acasa mă ocup eu de ea..dar si atunci intervine imediat maicasa..si multe alte chestii urate...ne aflam in italia..eu aici sunt singura(fara părinți) as dori sa aflu ce sanse am sa.mi fie incredintata fetita si ce as putea face..deoarece de comun acord nu ne intelegem...devine violent..si cu politia nu rezolv nimik..va multumesc
Cel mai recent răspuns: Beatrice12 , utilizator 11:18, 11 Noiembrie 2017
Buna seara,
Daca minora este si cetatean roman atunci puteti sa solicitati in Romania stabilirea domiciliului minorei la dumneavoastra si exercitarea autoritatii parintesti comuna acolo unde aveti in tara domiciliul.
Daca minora nu a fost inregistrata si in Romania atunci se aplica DOAR legile italiene si pentru ele va sfatuiesc sa va adresati unui avocat de acolo.
Momentan este cetacean italian..inca nu am reusit sa ajungem in tara pt a ii face actele..inca o intrebare daca pana atunci voi reusi sa iau contactul cu un avv. Italian..voi putea face actele copilului si fara el in ro? Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Noiembrie 2017
Beatrice12, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura unui minor feliciaiva feliciaiva Buna seara tuturor,as vrea sa stiu daca as da procura sorei fostului concubin(nu suntem casatoriti),cu care am o fiica de sase anisori pentru a veni in vacanta ... (vezi toată discuția)
Exista vreo sansa sa-mi castig copilul in proces ? tudor85 tudor85 Buna ziua. In 2011 aprilie ne.am casatorit dupa nasterea fetitei in martie.In 2012 octombrie fosta sotia a parasit copilul si domiciliul conjugal ,dupa un ... (vezi toată discuția)
Dubla cetatenie si documente necesare michimih michimih Buna ziua, eu locuiesc in Italia si sunt mama unei fetite de 8 luni care are cetatenie italiana, tatal fiind italian. In curand vom veni toti trei in Romania ... (vezi toată discuția)