avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Restituire comisioane abuzive pentru un contract ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Restituire comisioane abuzive pentru un contract ipotecar inchis

Buna ziua,

1. As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit bancii, copii cu absolut toate actele(contract de credit bancar ipotecar, actele aditionale, cereri, plati, grafice de rambursare si altele) care au fost la creditul meu ipotecar in perioada 2006 - 2017 in moneda EURO, pe care l-am achitat complet, inchizand toate relatiile cu banca.


2. In contractul de credit bancar ipotecar din anul 2006 aveam:
- la art. 6 Comisioane:

a) Comision de analiza: 0 EURO
b) Comision de administrare a creditului: 0 Euro
c) Comision de rambursare in avans: 3 % flat calculat asupra sumei rambursare in avans
d) Comision de monitorizare credit: 0.10 % flat, calculat asupra sumei aprobate creditului, se achita lunar, impreuna cu rata de credit

I. As dori sa stiu daca acest comision de monitorizare credit este abuziv, daca pot recupera sumele platite pentru acest comision.

e) Comision de neutilizare: 1.5 % / an, se calculeaza ...
f) Comision de notificare: 1 EURO/notificare, variabil; ... pentru fiecare notificare in caz de culpa cu confirmare de primire transmisa IMPRUMUTATULUI

- la art. 7 - Dobanzi:
1. Pentru creditul pus la dispozitie de Banca, Imprumutatul va plati:
a. O dobanda variabila de 8.25 % care este revizuibila in functie de indicele de referinta Libor/Euribor/Bubor la 3 luni, in functie de valuta creditului.
Dobanda variabila va fi modificata daca indicele de referinta variaza cu mai mult de 0.2%.

II. As dori sa stiu daca dobanda respectiva a fost abuziva/corecta atata timp cat nu se intelege din ce este compusa mai exact: nu vad marja fixa a bancii, etc...

3. Am si un act aditional, care face referire la dispozitiile OUG nr. 50/2010 am urmatoare:

- 2. Pentru servicii suplimentare solicitate in mod expres de catre IMPRUMUTAT si care nu sunt oferite acestuia prin prezentul Contract Imprumutatul va plati Banci comisioane ce vor fi agreate prin acte aditionale, la nivelul existent la data semnarii actelor aditionale.

III. In primul rand mi se pare foarte vag, nu se specifica niciun cost exact pentru fiecare serviciu suplimentar care ar putea fi solicitat de IMPRUMUTAT.
Chiar am avut aceasta problema cand am vandut apartamentul, in perioada acestui credit. Domnul de la banca imi cererea initial 900 RON pentru aprobare vanzare apartament.
Eu am refuzat pe motiv ca este abuziv, apoi a incercat sa mai traga de mine spunand ca e okay sa dau si 400 RON. Pentru ca vroiam sa vand neaparat apartamentul, a trebuit sa accept, pe cale amiabila, sa dau acei 400 RON pentru aprobare din partea bancii a vanzarii apartamentului.
Acuma ca mi-am rezolvat problema cu vanzarea, as vrea sa contest aceasta plata pentru aprobare, pe motiv ca este abuziv, si doresc banii inapoi.


As dori sa stiu daca pot sa anulez cumva acel articol sau sa-mi cer cumva acei 400 ron inapoi. Nu este abuziv ca o banca sa-mi ceara sa platesc o taxa pentru un serviciu solicitat de mine care nu este stipulat in contract. Plus ca nu se justifica deloc acea taxa. In loc sa considere un beneficiu pentru ei ca in urma aprobarii acelui serviciu, practic ei o sa aiba creditul platitv integral ?

- 3. Dobanda curenta:
a. Rata Dobanzii Variabile, care se aplica la soldul creditului, este compusa din Indicele de Referinta ROBOR/EURIBOR/LIBOR la 3 luni, potrivit monedei Creditului, la care
se adauga Marja Bancii in cuantum de 4.25%.

Art. III. Prezentul Act Aditional face parte integranta din contractul de credit bancar, este redactat in baza OUG nr.50/2010 si nesemnarea de catre IMPRUMUTAT a prezentului Act
Aditional este considerata acceptare tacita a acestuia.

IV. Nu am semnat nimic.
M-am trezit cu o marja a bancii de 4.25% fara absolut nicio negociere cu mine. Doresc anularea marjei bancii si sa platesc doar valoarea de referinta EURIBOR.
Din cate stiu, exista doar termenul de "marja fixa a bancii", nu "marja bancii".

V. As dori sa stiu daca ANPC sau celelalte modalitati de ajutor pentru consumatori ma pot ajuta in aceasta speta ?
Ultima modificare: Duminică, 19 Noiembrie 2017
Irina_sebea, utilizator

Alte discuții în legătură

Subiect: problema care ne omoara pe toti azi....si totul trebuie facut f.f.f.repede vatajita mihaela vatajita mihaela UG 50/2010.Am un credit ipotecar in EURO luat in 2006 de la Banc Post; in primul an cu dobinda fixa, apoi variabila.Dobinda variabila fiind calculata dupa ... (vezi toată discuția)
Credit bcr / calcul al dobanzii in mod eronat !? rog ajutor si sfat valimaxim valimaxim buna ziua. Ma numesc Valentin Maxim. In anul 2005 luna iulie am contractat un credit ipotecar de la BCR de 50000 de euro. De curand am primit de la BCR ... (vezi toată discuția)
Dobanda conform oug 50/2010 maxia maxia Buna seara, Am incheiat un contract in [b]mai 2010 [/b]pentru un credit de refinantare ipotecar la o banca, in care dobanda se calcula astfel, conform ... (vezi toată discuția)